Ο Κυριακός Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για τις νύχτες του Αγίου Βαρθολομαίου στα κρατικά νοσοκομεία

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με ανακοίνωση της αποκάλυψε ότι πεθαίνουν καθημερινά εκτός ΜΕΘ, βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους και φορητούς αναπνευστήρες, περιμένοντας μάταια για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ. (Στις 11/11/21 ήταν 99 στην επίσημη λίστα αναμονής ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ).

5252557 0 1

Την ίδια ακριβώς λένε και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ και σύμφωνα με τα οποία σε σχέση με πέρσι τον Απρίλιο οι ΜΕΘ είναι λιγότερες κατά 437.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ:
-έχουμε συνεχείς θανάτους καθημερινά διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ,
-συνεχής είναι η  επιλογή ασθενών  για εισαγωγή στις ΜΕΘ  με ηλικιακά κριτήρια,
-έχουμε νέους σε ηλικία ασθενείς να περιμένουν διασωληνωμένοι επί ημέρες εκτός  ΜΕΘ.
Δύο χρόνια σχεδόν μετά την εμφάνιση του κορονοϊού, αυτή η τραγική κατάσταση επικρατεί στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας. Ασθενείς πρόχειρα διασωληνωμένοι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ.

Σήμερα κανένας δεν έχει το ελαφρυντικό ότι δεν ήξερε. Ότι αιφνιδιάστηκε. Αυτά δεν ισχύουν. Μετά τον περσινό καταστροφικό χειμώνα, με τους δεκάδες θανάτους εκτός ΜΕΘ και ήξεραν και δεν αιφνιδιάστηκαν. Απλώς δεν ήταν μέσα στις επιλογές τους η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Πεταμένα λεφτά» χαρακτήρισε την επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Και έρχεται σήμερα ο υπουργός επικρατείας Άκης Σκέρτσος να μας πει ότι «δεν μπορούμε μέσα σε ένα χρόνο – και δεν υπάρχει και λόγος – να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ».

Αντί της ενίσχυσης του ΕΣΥ, πρώτη επιλογή τους ήταν το ζεστό κρατικό χρήμα να καταλήγει μέσα στις τσέπες των ημετέρων. Τους τελευταίους 18 μήνες η κυβέρνηση έχει μοιράσει με απευθείας αναθέσεις έργων με αδιαφάνεια, το ποσό των 1,88 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρώτη επιλογή τους ήταν η αγορά των Rafale και των Γαλλικών φρεγατών. Με ότι αυτό συνεπάγεται…

Είναι πολιτική επιλογή τα χρήματα να κατευθυνθούν σε άλλες τσέπες και όχι στο χτίσιμο νέων ΜΕΘ. Οι θάνατοι λόγω έλλειψης ΜΕΘ ήταν πολιτική επιλογή. Δεν ζητήσαμε να εξαφανίσουν τον κορονοϊό. Να μην πεθαίνει ο κόσμος αβοήθητος εκτός ΜΕΘ ζητήσαμε. Και δεν το έκαναν. Το σημερινό έγκλημα έχει ένοχο με ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι  υπεύθυνος για τις πολιτικές επιλογές του θανάτου. Για τις νύχτες του Αγίου Βαρθολομαίου στα κρατικά νοσοκομεία. «Είχαμε μια δύσκολη νύχτα, μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου», χαρακτήρισε την τελευταία εφημερία του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματας», η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Οι σκληρές ταξικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη οδήγησαν στις νύχτες του Αγίου Βαρθολομαίου στα κρατικά νοσοκομεία. Και δυστυχώς οι δύσκολες μέρες είναι μπροστά μας. Πριν λίγες μέρες έγινε σάλος με την Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, την Ολλανδή δημοσιογράφο, που είπε κατάμουτρα στον Μητσοτάκη ότι ψεύδεται στο θέμα της επαναπροώθησης των προσφύγων στο Αιγαίο. Και οι διάφοροι Πρετεντέρηδες, Κασιμάτηδες, Κανέληδες και Σια έπεσαν να τη φάνε.

Διότι αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.

Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, που θα σέβεται το δημοσιογραφικό της λειτούργημα. Κι όταν βρεθεί απέναντι από τον Μητσοτάκη σε μια συνέντευξη τύπου θα τον ρωτήσει:
Γιατί ενώ ήξερες αδιαφόρησες; Γιατί προτίμησες τον θάνατο των ασθενών από την ενίσχυση του ΕΣΥ; Έχεις συναίσθηση της εγκληματικής σου ευθύνης;
Υποθετικές ερωτήσεις μιας υποθετικής επόμενης Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ. Για να ξαναβγεί μετά ο Πρετεντέρης και να ξαναπει: «Ευτυχώς ο Πρωθυπουργός έκανε με αξιοπρέπεια την κυρία ρόμπα σε απευθείας μετάδοση».
Ενώ ο Πρετεντέρης δεν είναι ρόμπα. Είναι σμόκιν με λευκό κολάρο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ