Ο Κυριάκος, η Λίνα και... το κακό συναπάντημα

«Πριν η δικαιοσύνη λαλήσει τρις (Χριστοφοράκος, Φρουζής, Μαρινάκης) ο Κυριάκος δήλωσε ότι δεν τους γνωρίζει και ότι είναι παντελώς άγνωστοι γι’ αυτόν. Στον Λιγνάδη θα κώλωνε; Να μου το θυμηθείτε, θα έρθει η μέρα που ούτε την Μενδώνη δεν θα γνωρίζει»

Θύμιος Γεωργόπουλος 27/02/2021 | 09:00

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ούτε που τον είχε ακούσει. Ίσως μόνο μια φορά -τώρα που το λέτε- κάτι να πήρε τ’ αυτί του, από την Λίνα…..μάλλον. Που να θυμάται, άσε που έχει τόσα στο κεφάλι του ο άνθρωπος. Πάρνηθα, Τένις club, Ικαρία. Έχει τόσες υποχρεώσεις ανεμελιάς ο χριστιανός, με καταγγελίες παιδεραστίας θα ασχολείται;

Η Λίνα με την σειρά της επίσης δεν τον γνώριζε, μέχρι πολύ πρόσφατα που έμαθε κι αυτή τα χαμπέρια του από την τηλεόραση και έπεσε από τα σύννεφα. Στην αρχή. 
Επειδή οι αθώες γειτόνισσες (όχι σαν αυτές του Παπαχρήστου που είναι Ρόιτερ και τα ξέρουν όλα κι από πρώτο χέρι) πέφτουν στην παγίδα και σου λένε “δεν είχε δώσει δικαιώματα στην γειτονιά, λίγα λόγια, γλυκομίλητος, με το χαμόγελο και την καλημέρα στα χείλη ήτανε πάντοτε”.

Μετά όμως -ααα όλα κι όλα- όταν σιγουρεύτηκε για το ποιόν αυτού του «κυρίου», του κρυφού, του σκυφτού, του μουλωχτού, τα είπε έξω από τα δόντια και ξεθύμανε: “ Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό όμως προκύπτει τώρα” όπως ξεκαθάρισε. 
Τα είπε και ξαλάφρωσε η γυναίκα.

Τώρα, το ότι η υπουργός Λίνα (εκπρόσωπος τάφου του πολιτισμού) ακύρωσε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και την διαγωνιστική διαδικασία (προσέλκυσης ενδιαφέροντος με κατάθεση βιογραφικών) για την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό θέατρο και υπέγραψε τον διορισμό (απευθείας) του Δ. Λιγνάδη (ο οποίος γνώριζε τον διορισμό του και τον διαλαλούσε πριν ακόμα γίνουν οι εκλογές), τι να σας πω, δεν θέλω και να σας γελάσω, αλλά εδώ παίχτηκε κυριολεκτικά η σκηνή: “Ω! Με συγχωρείται ήταν τυχαίο”.

Να της καταλογίσουμε αφηρημάδα; Να της καταλογίσουμε. Να της χρεώσουμε ότι δεν ξέρει που βάζει την υπογραφή της; Να το κάνουμε. Αλλά όχι και σκοπιμότητα. «Το άδικο δεν το θέλει ούτε ο Θεός», ούτε κι ο Λιγνάδης μην σας πω. Αφηρημένη ναι, αλλά μέχρι εκεί, αφού η Λίνα εκείνη την ώρα “πρόσεχε την Πολυχρονοπούλου που πρόσεχε την Ξανθοπούλου που μίλαγε με τη Γιαδικιάρογλου...”

Πως είπατε; Γιατί δεν ζήτησε η υπουργός την παραίτηση του Λιγνάδη; Γιατί δεν ζήτησε έστω να μπει σε διαθεσιμότητα μέχρι να διερευνηθούν από την δικαιοσύνη οι καταγγελίες; Γιατί έσπευσε να τον καλύψει μιλώντας απλώς για ανώνυμες καταγγελίες;

Μα γιατί οι ανήλικοι καταγγέλλοντες πράγματι κρατάγανε την ανωνυμία τους. 

Γιατί πίστευε ότι θα είχαν παραγραφεί τα αδικήματα. 

Γιατί όπως έλεγε και ο Star: “Γνωστός σκηνοθέτης στο μάτι του κυκλώνα για ένα ….τίποτα”. 

Γιατί πρόλαβε και υπέβαλε -χωρίς να του ζητηθεί- την παραίτηση του «για προσωπικούς λόγους». 

Γιατί ακόμα και ο πρωθυπουργός όταν είπε στον φίλο και στενό του συνεργάτη Νίκο Γεωργιάδη (στην δίκη του για παιδεραστία και ασέλγεια κατά ανηλίκων) “κάτσε λίγο πίσω, να κοπάσει ο θόρυβος και θα σε επαναφέρω”, αυτός το ομολόγησε αυτοβούλως στο δικαστήριο.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις πας να κάνεις το καλό και βρίσκεις τον μπελά σου. 

Γι’ αυτό και ο Κυριάκος φυλάει τα ρούχα του, για να τα έχει όλα. “Δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις υποφέρω και υποφέρεις”.
Έτσι πριν η δικαιοσύνη λαλήσει τρις (Χριστοφοράκος, Φρουζής, Μαρινάκης) ο Κυριάκος δήλωσε ότι δεν τους γνωρίζει και ότι είναι παντελώς άγνωστοι γι’ αυτόν. Στον Λιγνάδη θα κώλωνε;

Να μου το θυμηθείτε, θα έρθει η μέρα που ούτε την Μενδώνη δεν θα γνωρίζει.