Ο Κυριάκος διαψεύδει Μητσοτάκη: Η στιγμή που διαβεβαίωνε ότι δε θα αλλάξει κανένα νόμο για την ΕΥΠ

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντούσε στον Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα αλλάξει κανένα νόμο για την ΕΥΠ

EK Mitsotakis 3

Η προκλητική φωτογραφική τροπολογία που η κυβέρνηση αποφάσισε να περάσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και έχει ως μοναδικό σκοπό τον διορισμό του Παναγιώτη Κοντολέων στην ηγεσία της ΕΥΠ, ο οποίος δεν έχει τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών όπως απαιτεί ο κανονισμός, διαψεύδει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στις 6 Αυγούστου, μετά από σκληρή κριτική του Αλέξη Τσίπρα, είχε δεσμευτεί ότι δεν θ’ αλλάξει κανέναν νόμο για ητν ΕΥΠ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην τότε συνεδρίαση της Βουλής είχε πει ότι η εθνική ασφάλεια της χώρας και τα εθνικά απόρρητα είναι κρίσιμο και ευαίσθητο ζήτημα, και αναφερόμενος στον νόμο για τον διορισμό του διοικητή τόνισε ότι πρέπει να έχει πτυχίο ελληνικού πανεπιστημίου ή πανεπιστημίου της αλλοδαπής, ισότιμο με ελληνικό ή αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος.

Θύμισε ότι ο Παναγιώτης Κοντολέων, έχει κάνει σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Βρετανίας, ενώ το πτυχίο του μάλλον δεν έχει αναγνωριστεί, ζητώντας εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό, ενώ συμπλήρωσε ότι το μόνο πτυχίο του βρετανικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου που έχει αναγνωριστεί από το ΔΟΑΤΑΠ, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ, αφορά μουσικές σπουδές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πει ότι η μόνη περγαμηνή του είναι ότι έχει καριέρα σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι. Ειδικά, σε εταιρεία που σύμφωνα με δημοσιεύματα «που έχει καταδικαστεί σε πρόστιμα από την επιτροπή ανταγωνισμού για δημιουργία καρτέλ και παραβιάσεις του εργατικού δικαίου».

Είχε αναρωτηθεί μάλιστα αν ο Παναγιώτης Κοντολέων «μπορεί να ανταποκριθεί με όρους σεβασμού στον δημοκρατικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει η ΕΥΠ» στη σύγχρονη Ελλάδα.

«Κανέναν νόμο δεν θ’ αλλάξουμε κ. Τσίπρα», είχε απαντήσει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παρά τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις και τις συνεχόμενες εξηγήσεις που ζητούσε η αξιωματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση με φωτογραφική τροπολογία δεν δίστασε να αλλάξει τα απαιτούμενα προσόντα που πρέπει να διαθέτει κάποιος προκειμένου να ηγηθεί της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας, για να διορίσει τον «εκλεκτό» της, διαψεύδοντας τα όσα είχει υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, λίγες μόλις ημέρες πριν.

Δείτε τι είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής:

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

«Αυτά τα ασυνήθιστα μοντέλα βροχοπτώσεων είναι άμεση επίπτωση της κλιματικής αλλαγής».

«Κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;» – Τι αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου για τη βίγκαν διατροφή του γιου της

«Κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;» – Τι αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου για τη βίγκαν διατροφή του γιου της

«Μέσα από αυτή τη διαδρομή έμαθα να έχω εμπιστοσύνη στο παιδί μου. Ότι μπορεί να…