Ο Κυριάκος αναρωτιέται: Γιατί ο κόσμος παλιά πήγαινε διακοπές στον Αη-Στράτη;

Με τον Μητσοτάκη δεν βγάζεις άκρη. Ο λόγος του είναι τόσο ρηχός και επίπεδος που μόνο θυμηδία προκαλεί. Τι πραγματικά γνωρίζει, τι αντιλαμβάνεται, τι κατανοεί από την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας είναι μυστήριο..

5476541

O Μητσοτάκης αναφέρεται συχνά στα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας από το 1940 κα μετά. Είτε μιλάει για την αντίσταση εναντίον των Γερμανών, είτε μιλάει για τον Γρηγόρη Λαμπράκη, είτε για την χούντα, είτε για το Πολυτεχνείο, είτε όπως τώρα για τον Αη-Στράτη, οι κρίσεις του μικρή σημασία έχουν.
Είναι αυτό που λέμε:
-Ποιος το είπε;
-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε.
-Πάμε παρακάτω.

Με τον Μητσοτάκη δεν βγάζεις άκρη. Ο λόγος του είναι τόσο ρηχός και επίπεδος που μόνο θυμηδία προκαλεί. Τι πραγματικά γνωρίζει, τι αντιλαμβάνεται, τι κατανοεί από την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας είναι μυστήριο. Νομίζεις ότι δραπέτευσε από τον κόσμο των Playmobil, τα γεγονότα όλα αυτά δεν τα είχε ξανακούσει και λέει πράγματα που του είπαν να τα πει χωρίς να τα πολυκαταλαβαίνει.

Είπε τον Άη Στράτη «τοπόσημο διχασμού». Αύριο σε μια ανάλογη επίσκεψη του στο ΕΑΤ- ΕΣΑ, μπορεί επίσης να το χαρακτηρίσει ως «τοπόσημο διχασμού». Ο Σπύρος Μουστακλής που μαρτύρησε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, είχε έναν μικρό διχασμό με τους βασανιστές του Θεοφιλογιαννάκο και Χατζηζήση. Για τον Μητσοτάκη που δεν πολυξέρει για το ΕΑΤ-ΕΣΑ όλα αυτά είναι μπερδεμένα, ακατανόητα, πολύπλοκα πράγματα. Στο κάτω-κάτω δεν είναι ιστορικός για να τα ξέρει.

Δρα σαν προβοκατοράκος όμως είναι αμφίβολο εάν αντιλαμβάνεται περί τίνος πρόκειται. Όταν έλεγε στη Βουλή χωρίς να ντρέπεται, «Ήμουν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από την χούντα», κάπου στο μαρτυρικό Παρίσι, σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης έχει ένα δικό του λεξικό, όπου οι λέξεις σημαίνουν άλλα πράγματα από ότι σημαίνουν στο δικό μας λεξικό. Ας μην δίνουμε και πολύ σημασία στα λόγια του Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης ήρθε όπως ήρθε, κυβερνά όπως κυβερνά και όταν φύγει θα τον θυμόμαστε σαν μια πολιτική ιδιαιτερότητα που όμοια της δεν πρέπει να ξανακυβερνήσει τη χώρα.

Για τον Μητσοτάκη ο Άη Στράτης, η Μακρόνησος, η Γυάρος είναι κινέζικα. Πάντα αναρωτιόταν γιατί παλιά πήγαιναν οι άνθρωποι εκεί διακοπές και όχι στη Σύρο, τη Σίφνο, την Ύδρα ή τη Μήλο που τελευταία είναι και πολύ της μοδός.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τάσος Ξιαρχό μετά τη σύλληψη στο Μπαλί: «Η νομοθεσία προβλέπει θανατική ποινή αν φέρεις στην χώρα τέτοιες ουσίες» (video)

xiarxo

Τάσος Ξιαρχό μετά τη σύλληψη στο Μπαλί: «Η νομοθεσία προβλέπει θανατική ποινή αν φέρεις στην χώρα τέτοιες ουσίες» (video)

Ο ίδιος μέσα από stories στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, χιουμοριστικά χρίστηκε «Πάμπλο Εσκομπάρ»…

Οικογενειακή τραγωδία στην Ηλεία: Είχε βρεθεί νεκρή και η αδερφή του 27χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο ανήμερα του Πάσχα

hleia

Οικογενειακή τραγωδία στην Ηλεία: Είχε βρεθεί νεκρή και η αδερφή του 27χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο ανήμερα του Πάσχα

Το τραγικό τροχαίο που προκάλεσε τον θάνατο του 27χρονου συνέβη λίγο πριν τις 17:00 το…

Κλειστοί δρόμοι την Κυριακή 27/4 στην Αττική: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγώνα δρόμου

5838572

Κλειστοί δρόμοι την Κυριακή 27/4 στην Αττική: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγώνα δρόμου

Ο «16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και Παράλληλοι Αγώνες» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή  προσωρινές και…

Εγνατία Οδός: Σοκαριστικό βίντεο με τη στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω στα αυτοκίνητα και στο κουβούκλιο των διοδίων

ΤΡΟΧΑΙΟ ΕΓΝΑΤΙΑ1 1296x864 1

Εγνατία Οδός: Σοκαριστικό βίντεο με τη στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω στα αυτοκίνητα και στο κουβούκλιο των διοδίων

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε στην Εγνατία Οδό, στα διόδια Πολυμύλου, το μεσημέρι της Μ. Τρίτης…