O Kυριάκος ανακαλύπτει τον κόσμο… «Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι μέσα μαζικής μεταφοράς»

Γελάκια κάτω από τις μάσκες και δικαιολογίες τύπου... «δεν μπορούσαμε να γεννήσουμε λεωφορεία», αντί συγνώμης στους πολίτες

5182520

Η χώρα από αύριο το πρωί τίθεται σε ένα δεύτερο, σκληρό και καθολικό lockdown με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Ο πρωθυπουργός οδήγησε ουσιαστικά την κατάσταση σε αυτό το ύστατο σημείο με την ατολμία του να μην οχυρώσει τη δημόσια υγεία και να μην ενισχύσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στις χθεσινές ανακοινώσεις για το νέο lockdown είναι πολλές οι στιγμές που φανερώνουν την προχειρότητα και τη «μεροληψία» των επιλογών Μητσοτάκη. Ωστόσο η απάντηση του πρωθυπουργού για την κατάσταση στα ΜΜΜ αποδεικνύει ότι εκτός από επικίνδυνοι, οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί καταλήγουν να είναι και… κωμικοί.

Ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να εξηγήσει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα μέσα μεταφοράς με προκλητικά γελάκια και με φράσεις όπως «δε μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία από το πουθενά» και «κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε». Καμία συγνώμη, καμία αυτοκριτική για τους καθημερινούς συνωστισμούς.

Μάλιστα στη δήθεν απάντηση του ο πρωθυπουργός είπε και το αμίμητο: «Θέλω να τονίσω ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παντού σε όλα τον κόσμο παρατηρείται συνωστισμός στα ΜΜΜ. Γι’ αυτό και ονομάζονται Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»

«Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε, αυξήσαμε σημαντικά τον αριθμό των λεωφορείων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, χρησιμοποιήσαμε καινοτόμα μέσα χρηματοδότησης.

Προφανώς, ενδεχομένως να μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι περισσότερο, δε ξέρω τι θα ήταν αυτό, δε μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία από το πουθενά», ήταν αναλυτικά η απάντηση του Κ. Μητσοτάκη και όπως ήταν αναμενόμενο στη συνέχεια μίλησε για τη σημασία της χρήσης μάσκας και της ατομικής ευθύνης κατά την χρήση των ΜΜΜ.

Μετά από όλα αυτά ο πρωθυπουργός, ακύρωσε και τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα που αφορά στις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.