Ο Κυρανάκης υπερασπίστηκε τους ακροδεξιούς «ψήστες» του πρώτου straight pride

Φρένο στον πολιτικό κατήφορο αρνείται να πατήσει ο Κ. Κυρανάκης, φτάνοντας στο σημείο να υπερασπιστεί τις μισαλλόδοξες πρακτικές του ακροδεξιού πυρήνα «Ενωμένοι Μακεδόνες».

4678379

Κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για την αναθεώρηση των Κωδίκων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Γιαννούλης, απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, διερωτήθηκε σε ποια κατηγορία του Ποινικού Κώδικα εντάσσονται οι αποτρόπαιες πράξεις όσων ψήνουν χοιρινό και καταναλώνουν αλκοόλ επιδεικτικά έξω από προσφυγικές δομές. «Είναι ντροπή και κτηνωδία, και πρέπει να καταγγέλλεται από κάθε Έλληνα πολίτη» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννούλης με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν έξω από τη δομή προσφύγων στα Διαβατά.

Την τιμή των ακροδεξιών μπάρμπεκιου κλήθηκε να περισώσει ο Κ. Κυρανάκης, ο οποίος απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και η υπό κάποιες προϋποθέσεις η κατανάλωση αλκοόλ. Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να έρθει και να επιβάλλει τους δικούς του όρους. Είναι απαράδεκτη η δήλωση που κάνατε κύριε Γιαννούλη. Διότι περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτη. Αναφέρεστε σε κατανάλωση φαγητού και ποτού από Έλληνες πολίτες και την κατακρίνεται ως απαράδεκτη. Από πού και ως που θα πρέπει να περιορίζεται και με βάση ποια λογική;».

Ποιους υπερασπίστηκε ο Κυρανάκης

Μισαλλόδοξη ρητορική, σοβινιστικά συνθήματα και ακροδεξιές παρεμβάσεις, όπως τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου, το pride ετεροφυλοφιλίας και αγώνες paintball για λόγους «μαχητικής ετοιμότητας», αποτυπώνουν ανάγλυφα το πολιτικό προφίλ των «Ενωμένων Μακεδόνων». Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές το συγκεκριμένο μόρφωμα αποπειράθηκε να συμμετάσχει, όμως, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα για τυπικούς λόγους, κάτι που ίσχυσε και για το δημοτικό συνδυασμό της Χρυσής Αυγής.

Στις 6/10 διοργάνωσαν το πρώτο straight pride κατά τη διάρκεια του οποίου μοιράστηκαν παιχνίδια και γραφική ύλη σε μικρά παιδιά. Η εκδήλωση έληξε με μερίδα των παρευρισκομένων να ψέλνει τον εθνικό ύμνο. «Στην εκδήλωση τονίστηκαν και αναλύθηκαν τα προβλήματα της υπογεννητικότητας, του δημογραφικού, της οικονομικής κρίσης και του λαθρομεταναστευτικού- ενώ δηλώθηκε ότι ως αντίβαρο στις δράσεις των ΜΚΟ από εδώ και πέρα έμπρακτη στήριξη θα παρέχεται σε επίσημους Ελληνικούς φορείς από τους Ενωμένους Μακεδόνες. Μετά το πέρας των ομιλιών μοιράστηκαν παιχνίδια και γραφική ύλη σε μικρά παιδιά, ενώ μερίδα των παρευρισκομένων στο τέλος της εκδήλωσης μετέβηκε στην πλατεία της Αριστοτέλους και έψαλε τον εθνικό ύμνο μέσα στην καρδιά της πόλης» σημειωνόταν στη σχετική ανακοίνωση.

Στις 10/11 οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» διοργανώνουν «μπάρμπεκιου πάρτυ – διαμαρτυρία κατά τη λαθρομετανάστευσης» με «άφθονο χοιρινό κρέας και αλκοόλ» στα Διαβατά, λίγα μέτρα μακριά από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές αναρτήσεις:

 

 

Πηγή: Documento 

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Κυριακή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Ένα νέο ηχητικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει το «μπάχαλο» που επικρατούσε κατά…