Ο Κυρανάκης προσβάλλει χυδαία τους Θεσμούς για να εξυπηρετήσει το αφήγημά του (video)

Ο εκ των εκπροσώπων Τύπου της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης εμφανίστηκε χθες στην ΕΡΤ για να επιδοθεί σ' ένα κρεσέντο χυδαιότητας και ψεμάτων με αφορμή την μήνυση του Κώστα Βαξεβάνη εναντίον της έτερης εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη η οποία από τηλεοράσεως αναπαρήγαγε τα ψεύδη περί καταδικών Βαξεβάνη στις υποθέσεις Βγενόπουλου και Στουρνάρα

5b8cd5431dc524ba508b45f4

Μεταξύ πολλών άλλων και λόγω της εμφανέστατης άγνοιάς του για σειρά πραγμάτων που έχει αποκαλύψει ο δημοσιογράφος και η δημοσιογραφική ομάδα σήμερα του Documento και παλαιότερα του περιοδικού Hot Doc και του «Κουτιού της Πανδώρας», ο Κυρανάκης έφτασε στο σημείο να μιλήσει για παρεμβάσεις σε επίπεδο Εφετείου από πλευράς της κυβέρνησης. Προφανώς (αν και αμφιβάλουμε αν έχει επίγνωση όσων λέει) ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρεί πως και πρωτόδικες καταδίκες του Κώστα Βαξεβάνη, της οποίες ανέτρεψαν τα εφετεία, έγιναν επειδή κυβερνούσε η ΝΔ…

Είναι «απρέπεια να λέτε ότι παρεμβαίνουμε σε επίπεδο Εφετείου για τον κ. Βαξεβάνη. Αν έχετε στοιχεία να τα βγάλετε στη δημοσιότητα διότι είναι προσβολή των θεσμών και της Δημοκρατίας» του απάντησε άμεσα ο Κώστας Ζαχαριάδης από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.  «Η Δικαιοσύνη στις δυτικού τύπου δημοκρατίες είναι ανεξάρτητη άρα το επιχείρημα σας ότι ο κ. Φλώρος εκδιώχθηκε και καταδικάστηκε επί ΝΔ είναι κενό περιεχομένου διότι δεν δικάζει η ΝΔ όπως δεν δικάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ.

Απάντησε μάλιστα στον  Κυρανάκη που ανεβάζοντας τους τόνους έλεγε και ξανάλεγε ότι «η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει». «Είναι «απρέπεια να λέτε ότι παρεμβαίνουμε σε επίπεδο Εφετείου για τον κ. Βαξεβάνη. Αν έχετε στοιχεία να τα βγάλετε στη δημοσιότητα διότι είναι προσβολή των θεσμών και της Δημοκρατίας. Δεν μπορείτε να λέτε ότι η Εκτελεστική εξουσία παρεμβαίνει στο έργο των Δικαστών. Αν δεν εμπιστεύεστε τους δικαστές και το έργο τους να το πείτε».

«Να πάρετε πίσω την προσβολή στους δικαστικούς θεσμούς» επέμεινε ο κ. Ζαχαριάδης επισημαίνοντας στον Κώστα Κυρανάκη όταν παρέπεμψε σε ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών ότι: «Η Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών είναι κατ’ αναλογία του δικαστικού σώματος, συνδικαλιστική αντίληψη. Δεν είναι θεσμική θέση η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων και Δικαστών. Θεσμική θέση είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων είτε κυβερνάμε εμείς, είτε εσείς, είτε άλλοι. Πρέπει να έχετε θεσμική αντίληψη των πραγμάτων και δεν έχετε διότι μια ζωή σε αυτή τη χώρα δεν αντιλαμβανόσασταν αυτά τα ζητήματα και γι’ αυτό βρεθήκαμε σε θεσμικό αδιέξοδο».

Τέλος κάλεσε τη ΝΔ να δώσει απαντήσεις για τις σχέσεις Φλώρου, Δημητριάδη και Δημητριάδη Μητσοτάκη. «Υπάρχει ένας επιχειρηματίας που έκανε κατάχρηση στο Δημόσιο 250 εκ. ευρώ». Το 2009 Δημητριάδης και Φλώρος ιδρύουν μια off shore. Χρειάζονται απαντήσεις για τον κ. Δημητριάδη. Και δεν είναι ο κ. Δημητριάδης το ζήτημα, αλλά ο κ. Μητσοτάκης που επιλέγει να τον έχει συνεργάτη μέχρι και σήμερα. Ανοιχτό το ερώτημα η σχέση του με τον κ. Φλώρο» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.



Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας