Ο Κυρανάκης νοιάζεται. Εσύ;

Πριν μερικούς μήνες φημολογείται ότι είχε επιβληθεί κομματικό σιωπητήριο στον Κυρανάκη επειδή εξέθετε τη ΝΔ σε κάθε του εμφάνιση. Μήπως να το ξανασκεφτούν;

NewsRoom 11/06/2021 | 14:03

Νέο σάλο προκάλεσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, με τις δηλώσεις του σχετικά με το αντεργατικό νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Κυρανάκης επιχείρησε να προβάλει ως κοινωνικά ευαίσθητο το νομοσχέδιο, επειδή όπως είπε, δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον που είναι άρρωστος να... «δουλέψει περισσότερο» ώστε να λύσει το πρόβλημά του στο ρεπό του.

«Τι γίνεται όμως αν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας του ίδιου ή της οικογένειάς του; Και του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο, η ΝΔ, όχι η Αριστερά, την ευκαιρία να δουλέψει κατ' επιλογήν, περισσότερο ένα χρονικό διάστημα, και λιγότερο ένα άλλο. Τι γίνεται μ' αυτούς; Νοιαζόμαστε καθόλου γι' αυτούς;»

Με αυτή την... «κοινωνικά ευαίσθητη» λογική λοιπόν, προσανατολίζονται τα στελέχη της ΝΔ να πείσουν τους εργαζόμενους ότι το νομοσχέδιο είναι θετικό για τους ίδιους. Εκτός αν στο μυαλό του κ. Κυρανάκη δεν ήταν οι εργαζόμενοι, αλλά έδινε «εξετάσεις» κυνικότητας προς τον πρωθυπουργό, στην προσπάθειά του να τον πείσει να τον υπουργοποιήσει στον επόμενο ανασχηματισμό.

Άλλωστε δεν πάει πολύς καιρός από τότε που σε εκπομπή ζήτησε ανοιχτά από τον πρωθυπουργό να τον βάλει σε κυβερνητικό πόστο, αφού από τη θέση του βουλευτή νιώθει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.