ΔΚ

Δημήτρης Καναβαράκης

Ο Κυρανάκης άραγε θα παραστεί, για να βρει και νέους φίλους, στα Διαβατά;

Το να κάνεις μπάρμπεκιου με χοιρινό και άφθονη μπύρα ασφαλώς δεν είναι επιλήψιμο, πρόκειται άλλωστε για δύο από τα βασικά συστατικά ενός μπάρμπεκιου.

4936523

Μεμπτό είναι να παριστάνεις στη Βουλή ότι δεν γνωρίζεις ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τυχαίο μπάρμπεκιου, αλλά για επί τούτου διοργάνωση τέτοιου με ανακοίνωση – έκκληση προς όλους τους εθνικόφρονες να παραστούν για την περίσταση έξω από προσφυγικό καταυλισμό.

Αυτή η δράση ήταν που καυτηρίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, προκαλώντας τις ψηφοθηρικές ενστάσεις του Θανάση Πλεύρη και του Κωνσταντίνου Κυρανάκη. Οι οποίοι, εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκαν στο πλευρό της οργάνωσης «Ενωμένοι Μακεδόνες» και της πρωτοβουλίας τους να διοργανώσουν το συγκεκριμένο τσιμπούσι έξω από τη δομή μεταναστών και προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής. «Μπάρμπεκιου πάρτυ-διαμαρτυρία κατά της λαθρομετανάστευσης. Με άφθονο χοιρινό κρέας και αλκοόλ! Στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, κοντά στο χοτ σποτ!», αναφέρει η ανακοίνωση, που ακόμα και ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα έβρισκε ενδεχομένως… υπερβολική.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης δεν αρκέστηκε στον αντίλογο του στη Βουλή. Ανέρτησε και φωτογραφία από βραδινή του έξοδο σε μαγαζί εστίασης με τη λεζάντα «Για μπύρα και χοιρινό σουβλάκι με καλούς φίλους».

Το επόμενο βήμα είναι μάλλον να παραστεί ο ίδιος στα Διαβατά την ερχόμενη Κυριακή και να συνεστιαστεί με νέους καλούς φίλους. Ή να συμμετάσχει σε κάποιο event paintball από αυτά που διοργανώνουν οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» και διαφημίζουν στη σελίδα τους στο Facebook με την προτροπή «ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ»διότι το paintball είναι ο καλύτερος τρόπος ρεαλιστικής εκπαίδευσης για πυρ και κίνηση και για την απόκτηση αίσθησης συνθηκών πεδίου μάχης!»).

Ενδεχομένως και να παρελάσει σε ένα από τα «straight party» (ελληνιστί παρέλαση για ετεροφυλόφιλους), που τείνουν προς καθιέρωση στη Θεσσαλονίκη οι «Ενωμένοι Μακεδόνες». Ή να ενώσει τη φωνή του με τον ακροδεξιό αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος, βάσει των αναρτήσεων της οργάνωσης στο Facebook, αποτελεί τον πολιτικό – πρότυπο της. Έστω και αν δεν γνωρίζει επακριβώς το θεσμικό του ρόλο, αναφέροντάς τον ως «Ιταλό πρωθυπουργό».

Αλλά όχι βέβαια, ο κ. Κυρανάκης θα φτάσει έως εκείνο το σημείο που κατά την κρίση του θα του επιτρέψει να ενισχύσει την απήχηση του στο ακροατήριο του σκληρού δεξιού πυρήνα και ταυτόχρονα δεν θα στιγματιστεί ως θιασώτης ρατσιστικών αντιλήψεων. Διότι σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία εντάσσεται «Το πρώτα Έλληνες και μετά άνθρωποι», που διατρανώνουν με το κυριακάτικο «πάρτι» οι κατά τα φαινόμενα ιδεολογικοί κληρονόμοι του προσφάτως μαυρισμένου εκλογικά στην Ελλάδα εθνικοσοσιαλισμού.

Το πρόβλημα τους, όπως ισχυρίζονται είναι οι λαθρομετανάστες, που φεύγουν από επιλογή και όχι από ανάγκη από τις χώρες τους, με προορισμό την Ελλάδα. Λίγοι είναι αυτοί που θα διαφωνήσουν με την ανάγκη να περιοριστούν στο ελάχιστο οι παράνομες εισροές. Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με την προσέγγιση του «κατώτερου είδους ανθρώπου» που αντικατοπτρίζεται σε τέτοιες εκδηλώσεις;

Μιλάμε για οικογένειες που ζουν μέσα σε καταυλισμούς, σε συνθήκες πολύ δυσμενέστερες από τη συντριπτική πλειονότητα των γηγενών. Το να καλείς «σε μάζωξη» τους ομοϊδεάτες σου για να ψήσεις έξω από την πόρτα τους το απαγορευμένο για τη θρησκεία τους κρέας μοιάζει σκηνικό βγαλμένο από αμερικανικό νότο επί εποχής δουλείας.

«Στο άμεσο μέλλον θα περάσουμε σε πιο ακραίες καταστάσεις», προανήγγειλε με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 o επικεφαλής των «Ενωμένων Μακεδόνων», Δημήτρης Ζιαμπάζης. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι ακραίες καταστάσεις δεν σχετίζονται με την προπόνηση στο… paintball. Γιατί τότε το σκηνικό του αμερικανικού νότου θα έχει πλαισιωθεί και από τους νοσταλγούς των μισαλλόδοξων αυτόκλητων υπερασπιστών της φυλετικής καθαρότητας.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…