Ο Κυρανάκης απαντά σε τουιτερικό account για... «γύφτους» και τα κάνει ακόμα χειρότερα

Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να θεωρηθεί πλήρης άγνοια

NewsRoom 24/06/2019 | 12:41

Μπορεί οι συνεντεύξεις του να είναι πιο βαρετές και από ομιλία του Λουκά Παπαδήμου και ο μόνος λόγος να τις δεις να είναι τα «διαμάντια» που θα πετάξει, όμως η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης έβγαλε είδηση και μάλιστα μέσω σχολίου στο Twitter, όπου έδειξε την πλήρη άγνοιά του σε βασικά ζητήματα, όπως το από που είναι οι Ρομά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Ο Κ. Κυρανάκης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα reader.gr, συνοδεύοντάς τη με τρεις προεκλογικές δεσμεύσεις:

«Επίδομα 2.000€ για κάθε Ελληνόπουλο Βρεφικά είδη & είδη πρώτης ανάγκης για τη μητέρα με ΦΠΑ 11% Αύξηση αφορολόγητου για κάθε παιδί κατά 1.000€. Στηρίζουμε τα νέα ζευγάρια να κάνουν τη δική τους οικογένεια στην Ελλάδα», έγραψε συγκεκριμένα.

Μέχρι εδώ όλα καλά ας πούμε. Η «είδηση» βγήκε μετά το σχόλιο της χρήστριας με το ψευδώνυμο «Δροσερή Πατάτα».

Η «Δροσερή Πατάτα» λοιπόν εντόπισε ένα λάθος στις προεκλογικές εξαγγελίες του στελέχους της ΝΔ και έσπευσε να την επισημάνει: «Το πρώτο σβήστε το. Είναι κίνητρο να γεννούν οι γυφτοι. Ανεβάστε μόνο αφορολόγητο και δώστε βοήθεια με βρεφονηπιακούς και χώρους για φυλαξη», πρότεινε.

Ίσως όταν έκανε το σχόλιο η «Δροσερή Πατάτα» να μην περίμενε ότι λίγο αργότερα θα λάμβανε επεξηγηματική απάντηση από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Και τι απάντηση...

«Το επίδομα θα δίνεται σε Ελληνόπουλα», ξεκαθάρισε με τουιτερική παρρησία και αποφασιστικότητα ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος πολιτευτής.

Μερικές ρωτήσεις λοιπόν, μήπως και θελήσει να απαντήσει και σε εμάς ο κ. Κυριανάκης...

Δεν είναι ελληνόπουλα τα παιδιά των Ρομά; Αν όχι, τότε γιατί έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις, ακόμη και τις στρατιωτικές;

Επειδή τα παιδιά των Ρομά είναι ελληνόπουλα, ό,τι κι αν νομίζει ο κ. Κυρανάκης, όπως ελληνόπουλα είναι και τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς που προέρχονται από άλλες χώρες, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, αποτελούν δεύτερη, τρίτη ή και τέταρτη γενιά ελλήνων πολιτών, με διαφορετική όμως καταγωγή, θα πρέπει να εξηγηθεί από τον κ. Κυρανάκη εάν υπάρχει η σκέψη να δοθούν επιδόματα σε έλληνες πολίτες όχι ανάλογα με την υπηκοότητά τους, αλλά ανάλογα με την καταγωγή τους. 

Ίσως ο ίδιος να μην καταλαβαίνει τον λόγο, όμως αυτό πραγματικά θα ήταν είδηση...