Newsroom

Newsroom

Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης κατέθεσε τις πρώτες αγωγές αποζημίωσης από το ελληνικό Δημόσιο

«Η απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων μας και η ενοχοποίησή μας για την υπερ μετάδοση του ιού έγινε καθ' υπέρβαση της νομοθετικής εξουσιοδότησης, χωρίς καθόλου ή με πλημμελή αιτιολογία»

bar Medium

«Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης κατέθεσε τις πρώτες αγωγές αποζημίωσης από το ελληνικό Δημόσιο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στις 9/6/21 με παράλληλη κοινοποίηση στον υπουργό Οικονομικών».

Αυτό γνωστοποιείται με σημερινή ανακοίνωση του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης στην οποία αναφέρονται ακόμη τα εξής:

«Η απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων μας και η ενοχοποίησή μας για την υπερ μετάδοση του ιού έγινε καθ’ υπέρβαση της νομοθετικής εξουσιοδότησης, που δόθηκε από την 25.2.2020 ΠΝΠ, χωρίς καθόλου ή με πλημμελή αιτιολογία, παραβιάζοντας τον κανόνα της ισότητας ενώπιον των δημοσίων βαρών καθώς και την αρχή της αναλογικότητας, κι επειδή δεν είναι σύννομες, δημιουργούν την υποχρέωση αποκατάστασης της ζημίας μας. Οι άνθρωποι της Εστίασης στερήθηκαν του δικαιώματος της επαγγελματικής ελευθερίας, της επιχειρηματικής ελευθερίας, του δικαιώματος στην εργασία και σε αξιοπρεπή διαβίωση. Βρέθηκαν χρεωμένοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ οι συνάδελφοι της Ευρώπης έτυχαν άλλης μεταχείρισης. Η εστίαση από 01/07 μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς στήριξη!!! Το γεγονός πως έχει “ανοίξει” η εστίαση (με μ.ο. 5 εξωτερικά τραπεζάκια για την κάθε επιχείρηση) δεν την καθιστά αυτόματα και αυτόνομη οικονομικά. Αντιθέτως, δημιουργούνται κοινωνικές ανισότητες και αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου. Με έκπληξη ακούσαμε τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης που δεν περιείχαν καμία αναφορά ή πρόβλεψη για ημι-υπαίθριους ή κλειστούς χώρους. Σας καλούμε – για πολλοστή φορά – να λάβετε υπόψη σας πως για την υγιή και βιώσιμη δραστηριότητα του κλάδου μας απαιτείται άνοιγμα τόσο των ημι-υπαίθριων (θυμίζουμε πέρσι άνοιξαν μαζί με τους εξωτερικούς χώρους), όσο και των κλειστών χώρων (έστω σε κάποιο ποσοστό). Εννοείται σύμφωνα με τους κανόνες και τις συστάσεις των ειδικών».

Ακόμη υπογραμμίζεται ότι «τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι επιλύουν» και τίθεται και το αίτημα της παράτασης του καθεστώτος μείωσης ενοικίων (40 – 60%) για όση περίοδο ισχύουν περιοριστικά μέτρα και επαναφορά του μέτρου των αναστολών για όλους τους εργαζόμενους.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…