Newsroom

Newsroom

Στον Ρονάλντο αλλά και τον… Πελέ η "Χρυσή Μπάλα"

Μετά από την τετραετία κυριαρχίας του Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2013, κατακτώνας τη “Χρυσή…

ronaldo pele

Μετά από την τετραετία κυριαρχίας του Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2013, κατακτώνας τη “Χρυσή Μπάλα” στο διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football.
Ο πορτογάλος αστέρας της “Βασίλισσας” Ρεάλ Μαδρίτης είχε τιμηθεί ξανά με το βραβείο το 2008.

Η φετινή όμως εκδήλωση είχε και ιστορικό χαρακτήρα, καθώς με Χρυσή Μπάλα τιμήθηκε και ο θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ, αποκαθιστώντας έτσι μια “αδικία” που ήθελε τον Βραζιλιάνο να μην μπορεί να τιμηθεί με το εν λόγω βραβείο την εποχή που μεσουρανούσε, διότι ο θεσμός αφορούσε μόνο Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές. 

Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, απένειμε το “Προεδρικό Βραβείο” στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, για την συνεισφορά του στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Με το βραβείο “Φέρεντς Πούσκας” για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, τιμήθηκε ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς για το απίστευτο “ψαλίδι” σε φιλικό της εθνικής Σουηδίας με την Αγγλία.
Ο αγώνας είχε διεξαχθεί το Νοέμβριο του 2012, όμως επειδή οι υποψηφιότητες εκείνης της χρονιάς είχαν ήδη συμπληρωθεί μεταφέρθηκε στη βράβευση του 2013.