Ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή στο επίκεντρο της συνομιλίας Τσίπρα-Τραμπ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον εκλεγμένο Πρόεδρο τον Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρωθυπουργός αφού συνεχάρη τον κ. Τραμπ για την εκλογική του νίκη, υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς.

5835daa61dc524d22f8b4c65

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη συνομιλία τους τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής -ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης- καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.

Επιβεβαιώθηκε, παράλληλα, η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε σειρά τομέων, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα. Τέλος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, Αλέξης Τσίπρας και Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο.

Η συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, με τον αμερικανό Πρόεδρο να δηλώνει σύμφωνα με πληροφορίες 

θαυμαστής της Ελλάδας και να αναφέρει περαιτέρω ότι παρακολουθεί από κοντά την προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση και υποστηρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. 

Φαίνεται μάλιστα πως ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επεσήμανε στον έλληνα πρωθυπουργό ότι παρακολούθησε την πρόσφατη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνοντας ότι είναι 

εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός 

ο αμερικανός Πρόεδρος να στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται. Τσίπρας και Τραμπ, συμφώνησαν επιπλέον να τα πουν και από κοντά μετά τον Ιανουάριο όμως, οπότε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει αναλάβει και επισήμως καθήκοντα.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…