Ο Κουρτάκης είχε προαναγγείλει ότι ΝΔ – ΚΙΝΑΛ θα ρίξουν τη Βουλή στα αμπάρια του Noor1

Ιδιαίτερα προφητικός αλλά και αποκαλυπτικός αποδεικνύεται ο εκδότης των Παραπολιτικών...

5e00bcc5825e6337ab044a22

Από τις αρχές Δεκεμβρίου ο εκδότης των Παραπολιτικών είχε προαναγγείλει εμμέσως όσα έλαβαν χώρα στις 18/12 στην Προανακριτική Επιτροπή, η οποία μετά από αίτημα του ΚΙΝΑΛ και τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συσχετίσει τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis με την πολύνεκρη υπόθεση του ναρκόπλοιου που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης.

Στις 9/12, στη στήλη του «πολιτικός καφές», ο Γιάννης Κουρτάκης «προφήτευε» αποκαλύψεις εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Στο δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Μίμης ¨επόπτευε¨ Novartis, ¨Noor-1¨, Βγενόπουλο και Σημίτη – Για ποιες υποθέσεις έδειχνε ενδιαφέρον ο Παπαγγελόπουλος;», ο εκδότης των Παραπολιτικών συνέδεε τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης με τον λιμενικό, Π. Χριστοφορίδη, επικαλούμενος «ένορκες καταθέσεις».

Συγκεκριμένα, σημειώνει ο Γ. Κουρτάκης: «Ένα τέταρτο θέμα που χειρίστηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος -και για το οποίο πλέον υπάρχουν στοιχεία- ήταν η σκευωρία του «Noor-1». Όταν ο κ. Τσίπρας θέλησε να περάσει απέναντι στον επιχει-ρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προσφέρθηκε να θέσει σε ομηρία τον «εχθρό» του τότε πρωθυπουργού. Κάπως έτσι έφυγε από το γραφείο του μια ανώνυμη επιστολή, η οποία κατέληξε στη «μαθήτριά» του, εισαγγελέα Τζίβα. Όμως, ο ρόλος του κ. Παπαγγελό-πουλου δεν σταματά εδώ, αφού, όπως προκύπτει από ένορκες (πλέον) καταθέσεις, ο εν λόγω είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις ενέργειες του λιμενικού Χριστοφορίδη, ο οποίος μπαινόβγαινε στις φυλακές, κάνοντας ραντεβού με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Τα όσα θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες θα καταδείξουν γιατί ο Τσίπρας κρατούσε «μόνιμο» στο υπουργείο Δικαιοσύνης ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της τελευταίας πενταετίας. Τον κρατούσε γιατί του έκανε τη δουλειά, ασχέτως αν στο τέλος δεν έκανε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ».

5e00d4b0825e63590f4c6642
 

Η σύμπτωση!

Ω του θαύματος, στην τελευταία συνεδρίαση της Προανακριτικής, ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αίτημα προκειμένου να διερευνηθούν από την Επιτροπή καταθέσεις οι οποίες δόθηκαν στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης Noor1 και οι οποίες εμπλέκουν τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Όπως σημείωνε το documentonews.gr από την πρώτη στιγμή, πρόκειται για καταθέσεις του ισοβίτη, Ευθύμιου Γιαννουσάκη, στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, στις οποίες ο εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης του ναρκόπλοιου φέρεται να εμπλέκει -για πρώτη φορά- τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Ειδικότερα, ο ισοβίτης φέρεται να κατήγγειλε και πάλι πολιτικές πιέσεις προκειμένου να καταθέσει στοιχεία εναντίον του διωκόμενου για την υπόθεση, Βαγγέλη Μαρινάκη, με «τυράκι» ότι θα πέσει στα «μαλακά» μετά από μεθόδευση του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης.

Τώρα, αν αυτά ο Γ. Κουρτάκης τα γνώριζε και γι’ αυτό προμήνυε αποκαλύψεις εναντίον του Δ. Παπαγγελόπουλου αλλά δεν θέλησε να τα φέρει στο «φως» είναι κάτι που πρέπει να απαντηθεί από τον ίδιο.

Το αίτημα «πέρασε» με τη στήριξη της ΝΔ ασχέτως κι αν η διαδικασία αυτή δεν συνάδει με το Σύνταγμα, τους νόμους και τον Κανονισμό της Βουλής. Μάλιστα, μέχρι και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Μπούγας, αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως η διαδικασία δεν συνάδει με όσα προβλέπει το άρθρο 86 του Συντάγματος. Ωστόσο, επικαλούμενος την αμφίσημη διατύπωση των φερόμενων αδικημάτων που διερευνά η Προανακριτική κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου, ο κ. Μπούγας έκρινε ότι υπάρχει η απαιτούμενη νομιμοποιητική βάση για να συντελεστεί ο συσχετισμός Novartis – Noor1.

Η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έντονη, με τη Δώρα Αυγέρη να ρωτά ευθέως τον Β. Κεγκέρογλου: «Πώς έφτασαν στα χέρια σας αυτά; Από την ΕΥΠ; Από δημοσιεύματα; Με κοριό;». Ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, όμως, δεν θέλησε να αποκαλύψει τις πηγές του. Ίσως, να τις αποκάλυψαν οι προφητείες…

* Πηγή: documentonews.gr

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...