Ο… κουμπάρος του «γάμου» Σαλβίνι-Ντι Μάιο προβλέπει διαζύγιο

«Δεν λειτουργούν όλοι οι γάμοι, σας το λέει κάποιος που παντρέυτηκε τρεις φορές», τονίζει ο Στιβ Μπάνον

ap bannon

«Δεν λειτουργούν όλοι οι γάμοι, πιστέψτε με σας το λέει κάποιος που παντρέυτηκε τρεις φορές», τονίζει ο 65χρονος Στιβ Μπάνον, πρώην στενός σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για την κυβερνητική συνεργασία Λέγκας-Κινήματος 5 Αστέρων στην Ιταλία, που πρώτος ο ίδιος είχε «ευλογήσει».

Ο Μπάνον είχε δει σε αυτήν τη συνεργασία το επιστέγασμα του πολιτικού οράματός του για σύζευξη των δεξιών εθνικιστών με τους αριστερούς λαϊκιστές. Όμως, τώρα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «7» της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera την Παρασκευή (και της οποίας κάποια τμήματα προδημοσιεύθηκαν), ποτείνει το διαζύγιο των δύο κυβερνητικών εταίρων.

«Πιστεύω πως ό,τι έγινε μεταξύ Ματέο Σαλβίνι και Λουΐτζι Ντι Μάγιο ήταν ένα ευγενές πείραμα. Θα μου άρεσε να το δω να συνεχίζεται, θα ήταν φανταστικό, αντιλαμβάνομαι όμως γιατί δεν θα μπορούσε να τελεσφορήσει. Προσπάθησαν να κρατήσουν ενωμένα δύο διαφορετικά οράματα για την οικονομία, από τη μία ο κατώτατος μισθός, από την άλλη ο ενιαίος φορολογικός συντελεστής. Κι από την άλλη πιστεύω πως ο Σαλβίνι εξακολουθεί να προσφέρει ένα μήνυμα σε όποιον τον ψήφισε στις ευρωεκλογές», τονίζει ο Μπάνον στο «7», όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μιλώντας από την πόλη Σάνλαντ Παρκ, κοντά στο Ελ Πάσο, θέατρο της πρόσφατης αιματηρής επίθεσης ρατσιστικού περιεχομένου, όπου διεξάγεται συνέδριο ακτιβιστών του κινήματος «Να ξανακάνουμε μεγάλη την Αμερική», του οποίου ηγετικό στέλεχος είναι ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, ο Μπάνον επισημαίνει πως ο Σαλβίνι αξίζει να γίνει πρωθυπουργός. Μάλιστα, κάποιος από τους ακτιβιστές παρεμβαίνει σημειώνοντας πως αυτός και οι όμοιοί του «αγαπούν τον Σαλβίνι, τον αποκαλούμε μικρό Τραμπ».

Ωστόσο, ο Μπάνον θεωρεί πως «είναι παράτολμη η κίνηση να προκηρύξει εκλογές σε μία ριψοκίνδυνη στιγμή για την ανάπτυξη, με τα αρνητικά επιτόκια της ΕΚΤ».

Οι έπαινοι για τον Σαλβίνι δεν ισχύουν στην περίπτωση του Ντι Μάγιο. «Θεωρώ πως ο Ντι Μάγιο επέδειξε μία απίστευτη αφέλεια μεταβαίνοντας στο Πεκίνο, απέδειξε πως δεν είναι ακόμη έτοιμος για το μεγάλο άλμα. Τι αφελής. Είδα τα άρθρα που έρχονται από την Κίνα, γύρισε με τα μάτια γουρλωμένα, κι εκείνοι είναι πολύ καλοί στο να εστιάζονται σε τέτοια», υπογραμμίζει ο Μπάνον.

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, που η δημοφιλία του έχει ξεπεράσει με 58% αυτήν του Σαλβίνι (54%), ο πρώην «γκουρού» του Τραμπ σχολιάζει: «Είναι μία ψευδής σύγκριση. Ο Κόντε έχει έναν εντελώς απλούστερο ρόλο. Πηγαίνει στη G7, στη G20, μπορεί να αυξήσει τη δημοφιλία του χωρίς να χρειάζεται να λάβει δύσκολες αποφάσεις, αντίθετα από τον Σαλβίνι. Εάν χρειαζόταν να αποφασίσει για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της Ιταλίας ή για τη μετανάστευση, θα βλέπατε για πόσο καιρό θα μπορούσε να διατηρήσει αυτό το ύψος στη δημοτικότητά του».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…