Ο Κουμουτσάκος "κάλυψε" τη γκάφα Μητσοτάκη με… χειρότερη

Το αυτογκόλ του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την ΕΡΤ και τη «σχέση» της με το κύκλωμα των εκβιαστών – δημοσιογράφων είναι αναμφίβολα ένα από τα βασικά σημεία της μαραθώνιας συζήτησης στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή. Τη γκάφα του προέδρου της ΝΔ προσπάθησε να καλύψει ο Κουμουτσάκος, κάνοντας εν τέλει χειρότερη!

56fb99251dc524506c8b4d5f

Απ’ ό,τι φαίνεται στη ΝΔ χθες δεν ήταν η μέρα τους. Ως γνωστόν, ο Μητσοτάκης μπέρδεψε ημερομηνίες και ανθρώπους με σκοπό να παρουσιάσει πως η ΕΡΤ συνδιαλεγόταν με τον κατηγορούμενο για το κύκλωμα των εκβιαστών Μαυρίκο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να απαντήσει στην κυβέρνηση για τις -επιβεβαιωμένες με τιμολόγια- σχέσεις της ΝΔ με τους βασικούς κατηγορούμενους για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων αναφέρθηκε σε σύμβαση αμοιβαίας διαφήμισης της κρατικής τηλεόρασης με τον Παναγιώτη Μαυρίκο. Μια σύμβαση όμως που υπογράφηκε από τη ΝΕΡΙΤ – όχι την ΕΡΤ – και τη διοίκηση που είχε ορίσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Το «ντοκουμέντο» όμως του Μητσοτάκη (σ.σ. ιδιωτικό συμφωνητικό ΝΕΡΙΤ – Μαυρίκου), που παρουσίασε στην πρωτολογία του, έχει ημερομηνία 8/4/2015, ωστόσο το νέο ΔΣ της ΕΡΤ ανέλαβε στις 12/5/2015, ενώ η επίσημη ημερομηνία επαναλειτουργίας της ΕΡΤ ήταν η 11η Ιουνίου του 2015.

Μάλιστα, όπως θα δείτε παρακάτω, στο εν λόγω έγγραφο υπάρχει η υπογραφή του Πέτρου Μάη, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, ο οποίος ήταν επιλογή του Αντώνη Σαμαρά.

To έγγραφο



Η… κάλυψη Κουμουτσάκου

Κληθείς να απαντήσει σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, δίνοντας παράλληλα κλίμα μετά την πρωτολογία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ρωτήθηκε για το… ατόπημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αρχικά, λοιπόν, ο κ. Κουμουτσάκος μπέρδεψε τις ημερομηνίες, προβλέποντας το… μέλλον. Ειδικότερα, σε σχετική ερώτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος απάντησε -σε πρώτο χρόνο- πως ο Μητσοτάκης αναφερόταν στις 12 Μαΐου του 2016.

«Μα, δεν έχει έρθει ακόμα αυτή η ημερομηνία…» του είπε μία δημοσιογράφος, θυμίζοντάς στον κ. Κουμουτσάκο πως ήταν 29/3/2016.

Μέσα στη σύγχυσή του λοιπόν ο κ. Κουμουτσάκος -μετά και τη δική του γκάφα- είπε για να διορθώσει τα αδιόρθωτα: «Ποιος ήταν τότε κυβέρνηση; Εγώ;».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…