Ο Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο – Μελέτησε την «προσωπικότητα» του και πείστηκε

Όπως…εξηγεί κ. Κούγιας στο δελτίο Τύπου, με «υψηλό αίσθημα υπερασπιστικής ευθύνης» και έπειτα από «μελέτη της δικογραφίας» αλλά - κυρίως(!) - και «της εν γένει προσωπικότητας του κατηγορουμένου», αποφάσισε να αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού

Κούγιας

Με ένα Δελτίο Τύπου, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει την υπεράσπιση του αστυνομικού ΔΙΑΣ που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη.

Ειδικότερα, όπως…εξηγεί κ. Κούγιας στο δελτίο Τύπου, με «υψηλό αίσθημα υπερασπιστικής ευθύνης» και έπειτα από «μελέτη της δικογραφίας» αλλά – κυρίως(!) – και «της εν γένει προσωπικότητας του κατηγορουμένου», αποφάσισε να αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Αλέξη Κούγια:

«Ευχόμενος, πρώτα απ’ όλα, να σωθεί η ζωή του 16χρονου θύματος και να γυρίσει υγιές στους γονείς του και στα αδέλφια του και με υψηλό αίσθημα υπερασπιστικής ευθύνης, γνωστοποιώ ότι μετά τη μελέτη της δικογραφίας αλλά και κυρίως της εν γένει προσωπικότητας του κου κατηγορουμένου και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, με κορυφαίο γεγονός το ότι είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 5 και 7 ετών και προστάτης μιας πολυπληθούς οικογενείας, της οποίας είναι το απόλυτο στήριγμα, γνωστοποιώ ότι αποδέχτηκα την έκκληση της οικογένειάς του και των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνω την υπεράσπισή του, μαζί με τον συνάδελφο Θεσσαλονίκης, κο Τερζούδη.

Θα προσπαθήσουμε με τον εκλεκτό συνάδελφο να βοηθήσουμε τον κο Ανακριτή που διεξάγει την ανάκριση και τον ή την εισαγγελική λειτουργό που θα γνωμοδοτήσουν για την ποινική του μεταχείριση, να εκδώσουν μια δίκαιη απόφαση».

Διεθνής Αμνηστία: «Να διερευνηθούν πιθανά ρατσιστικά κίνητρα»

Σημειώνεται πως χθες (06/12) το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας προχώρησε σε μια παρέμβαση-«βόμβα» μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικού δικτύου. Η παρέμβαση αφορά τον πυροβολισμό των ελληνικών αρχών κατά του 16χρονου Ρομά, με το τραγικό περιστατικό να διαδέχεται – μόλις έναν χρόνο μετά – τον θανάσιμο πυροβολισμό του Νίκου Σαμπάνη.

Με αυτή της την παρέμβαση, η μη κυβερνητική ανεξάρτητη οργάνωση που έχει ως κύριο αντικείμενο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις ελληνικές αρχές, λόγω των επί σειράς «αναφορών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αξιωματούχους επιβολής του νόμου στην Ελλάδα», ισχυρή παρακαταθήκη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Διαβάστε περισσότερα: Παρέμβαση-βόμβα από Διεθνή Αμνηστία για τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου: «Να διερευνηθούν πιθανά ρατσιστικά κίνητρα»

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…