Κώστας Γαβράς: «Στη χώρα της Δημοκρατίας δεν μπορούμε να ανεχτούμε αστυνομία στα Πανεπιστήμια»

Στα Χανιά παρευρέθη ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς ως επίσημος προσκεκλημένος στο 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

gavras 1024x682 1

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ο βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης μίλησε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, τη Χρυσή Αυγή και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Τα παιδιά όπως μαθαίνουν να γράφουν θα πρέπει να μάθουν και πως γίνεται μια ταινία. Θα πρέπει να μάθουν ότι κινηματογράφος δεν είναι μόνο δύο ώρες χαμόγελα κ.λπ. αλλά ότι ο κινηματογράφος είναι καθρέφτης της ζωής», είπε για τη σημασία της κινηματογραφικής εκπαίδευσης.

Σχολιάζοντας την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μίλησε για τη θέσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας χαρακτηρίζοντας την ίδρυση της «τελείως απαράδεκτη». «Στη χώρα της Δημοκρατίας δεν μπορούμε να το ανεχτούμε. Οι μικρές αντιστάσεις είναι απαραίτητες».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε στην εξουσία το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και έβαλε την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. στο ελληνικό κοινοβούλιο στις εκλογές του 2012 λέγοντας ότι «είναι το αποτέλεσμα που έφερε 30 ναζιστές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Αυτοί δεν εξαφανίστηκαν, είναι εδώ, μέσα σε άλλα κόμματα και το φαινόμενο θέλει προσοχή».

Όσον αφορά την εκλογή Μελόνι και το γενικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη επισήμανε την αδυναμία των ανθρώπων της Αριστεράς να λύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα με αποτέλεσμα να αφήνουν χώρο στην Ακροδεξιά να αναπτυχθεί.

Ο κ. Γαβράς αναφέρθηκε και στη σημερινή εποχή και στα προβλήματα που υπάρχουν: «Ο κόσμος που ζούμε πάει πολύ άσχημα αυτά τα χρόνια. Απ’ όλες τις πλευρές. Και οικονομικά γιατί η οικονομία ανήκει σε τεράστιες εταιρείες που είναι πιο δυνατές οικονομικά από τα κράτη, η ζωή της γης πάει πολύ άσχημα και έχει όσο και πάει περισσότερους φτωχούς ανθρώπους και περισσότερο πλούτη για μερικούς. Αυτό είναι απαράδεκτο. Και είναι κρίμα που πολλά κράτη συνεχίζουν μ΄αυτή την πολιτική και τη δέχονται χωρίς να την κατακρίνουν και την αλλάξουν».

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…