Ο Κώστας Δουζίνας αποκαλύπτει την ανεπάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη: "Πρέπει να βελτιώσει τα αγγλικά του"

Το ότι κάποιος πήγε στο Χάρβαρντ ή την Οξφόρδη δεν σημαίνει ότι τα αγγλικά του είναι τέλεια και του κ. Μητσοτάκη δεν είναι, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας «Στο Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά, υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μπέρδεψε το «ethnicity» με το «nationality».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει ανάγκη να βελτιώσει κάπως τα αγγλικά του. Το ότι κάποιος έχει πάει στο Χάρβαρντ ή την Οξφόρδη δεν σημαίνει ότι τα αγγλικά του είναι τέλεια. Του κ. Μητσοτάκη δεν είναι», είπε ο κ. Δουζίνας, αναφερόμενος στην πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ για την συμφωνία με την πΓΔΜ.

«Στην ελληνική, χρησιμοποιούμε την λέξη έθνος ως ρίζα, βάση, για δύο όρους: εθνότητα (η σχέση που έχω με την ταυτότητά μου, με την παράδοση, το γένος μου) και εθνικότητα (υπηκοότητα, ιθαγένεια κτλ). Στα αγγλικά (και άλλες λατινογενείς γλώσσες) χρησιμοποιούνται δύο λέξεις: nationality (ιθαγένεια, υπηκοότητα) και ethnicity (χρησιμοποιεί την ελληνική λέξη και σημαίνει εθνότητα, γένος)» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «ο κ. Μητσοτάκης μπέρδεψε το ethnicity με το nationality, πιθανότατα δεν ήξερε το ethnicity, μία ωραία ελληνική λέξη που χρησιμοποιείται για την έννοια της εθνότητας και του γένους», όπως εκτίμησε.

«Για να μην ξανακούσουμε αυτή την κουταμάρα – δεν ξέρω αν ήρθε στον ίδιο ή του το είπαν οι λογογράφοι και οι σύμβουλοί του», συμπλήρωσε ο Κώστας Δουζίνας «στην αγγλική, στη γαλλική, στη γερμανική γλώσσα, υπάρχει σαφής ακουστική και ετυμολογική διαφορά ανάμεσα στην ιθαγένεια (που είναι nationality) και στην εθνότητα (που είναι ethnicity)».

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής…

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Ποινική δίωξη άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στα στελέχη του ΟΣΕ για το…