Ο Κώστας Βαξεβάνης σηκώνει το γάντι: Νίκο Χατζηνικολάου είσαι με τη δίωξη

Εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της δίωξης του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, τάσσεται ο Νίκος Χατζηνικολάου. Αυτό φάνηκε από την απάντηση-ευχή που έδωσε μέσω ανάρτησης του, στον εκδότη-δημοσιογράφο του Documento. Μάλιστα ο  Νίκος Χατζηνικολάου και η περιβόητη συνέντευξη με τον πρωθυπουργό βρέθηκε στο στόχαστρο των χρηστών στα social media με χιλιάδες -καθόλου κολακευτικά στη συντριπτική τους πλειοψηφία- σχόλια,  τόσο για τον ίδιον όσο και για τον  Κυριάκο Μητσοτάκη, ειδικά για τις ερωτήσεις για  την δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη

Την ώρα που το κύμα συμπαράστασης-αντιδράσεις- στην δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη πληθαίνει, την ώρα που Διεθνή Παρατηρητήρια Τύπου, καταδικάζουν τις πρακτικές αυταρχισμού της κυβέρνησης, για την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα,  η  συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο “Ενώπιος Ενωπίω”, και τον Νίκο Χατζηνικολάου, παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον.

Όμως και ένώ όλοι περίμεναν το αυτονόητο, δηλαδή ο δημοσιογράφος να στρίμωχνε από την πρώτη στιγμή τον πρωθυπουργό για το θέμα που  πυροδότησε έντονες αντιδράσεις, η  παθητική στάση που κράτησε  με τις ερωτήσεις του, πυροδότησαν το κλίμα.  Αρκετοί χρηστές πιστεύουν  πως ο δημοσιογράφος θα έπρεπε να έχει πιέσει περισσότερο τον πρωθυπουργό σε ορισμένα θέματα, όπως η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη για το σκάνδαλο της Novartis, όπου ο παρουσιαστής το έθεσε το θέμα άχρωμα και τυπικά.

 Ανάμεσα σε αυτούς που άσκησαν έντονη κριτική από την πρώτη στιγμή ήταν και ο εκδότης-δημοσιογράφος- του Documento, που αρχικά δικαιολόγησε τον παρουσιαστή-δημοσιογράφο, αναφέροντας ότι στη  δημοσιογραφία, όπως συμβαίνει άλλωστε και στη ζωή, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, αλλά είναι όμηρος των αποτελεσμάτων τους. Επίσης στη δημοσιογραφία, το ζητούμενο δεν είναι η ουδετερότητα, αλλά η αλήθεια. Όταν κάνεις συνέντευξη με έναν πρωθυπουργό (και ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει κάνει πολλές), υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αδικηθείς από το κοινό γιατί όλοι λίγο ή πολύ, έχουν ένα «καλό» νοητό ερώτημα το οποίο απαιτούν να θέσεις και το οποίο αν δεν θέσεις είσαι από υπόλογος έως κατευθυνόμενος.

Όμως όπως ό ίδιος  ξεκαθάρισε στην συνέχεια, δεν ανήκει στην κατηγορία των δημοσιογράφων ου θέλουν να είναι αρεστοί, ενώ μάλιστα με άρθρο του, γύρισε την ανάποδα του ρόλους,  και έθεσε εκείνος τα ερωτήματα, αν (δεχόταν φυσικά) έδινε συνέντευξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στον Κώστα Βαξεβάνη  και στο ρόλο του κατηγορουμένου βρισκόταν ο Χατζηνικολάου και διωκόταν με τέσσερα κακουργήματα.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, προφανώς και διάβασε την παρέμβαση του δημοσιογράφου-εκδότη- του Documento, και με ανάρτηση του απάντησε στον Κώστα Βαξεβάνη, κατηγορώντας τον ότι αν ήταν  κατηγορούμενος δεν θα ρωτούσε τίποτε. Θα ήταν μάρτυρας κατηγορίας, όπως ανέφερε .

Ο δημοσιογράφος  μάλιστα ζήτησε και τα ρέστα… από τον Κώστα Βαξεβάνη,  καθώς τον κατηγόρησε για φανατισμό , ενώ  προσπαθώντας να δικαιολογήσει (αυτό που όλοι είδαν και αντιλήφθηκαν άπαντες) , ότι έκανε ερώτηση στο πρωθυπουργό για την διώξη, του δημοσιογράφου του Documento, (σ.σ για τα μάτια του κόσμου)  και μάλιστα εκ των υστέρων αναφέρει ότι γράφει άρθρο του για το θέμα στην κυριακάτική  Realnews την Κυριακή. Τέλος του ευχήθηκε… με τα δόντια σφιχτά(αν κρίνουμε από τα όσα ανέφερε για τον Κώστα Βαξεβάνη), να αποδειχθεί ότι είσαι αθώος. 

Άμεση ήταν η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος και εκείνος στάθηκε στην ευχή…. του Νίκου Χατζηνικολάου, και ανέφερε: «Το θέμα δεν είναι τι υποθέτει ότι ΘΑ έκανα, αλλά ότι σε ένα θέμα δίωξης δημοσιογράφων με την κοινή γνώμη και τα Διεθνή Παρατηρητήρια Τύπου να μιλούν για δίωξη λόγω της ερευνητικής δημοσιογραφίας εύχεται ΝΑ αποδειχθώ αθώος. Άρα καλή η δίωξη»

 

 

Φρίκη στα Τρίκαλα: Ασθενής “εξαφανίστηκε” μετά από εξετάσεις και τελικά βρέθηκε νεκρός

Φρίκη στα Τρίκαλα: Ασθενής “εξαφανίστηκε” μετά από εξετάσεις και τελικά βρέθηκε νεκρός

Ο ασθενής μετέβη στα επείγοντα του νοσοκομείου ύστερα από αδιαθεσία και υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία…

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Νέα επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ – Παραμένει στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Νέα επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ – Παραμένει στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα

Συνεχίζονται τα φαινόμενα της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα" με χιονοπτώσεις, τόσο σήμερα όσο και αύριο στην Αττική