Newsroom

Newsroom

Ο Κώστας Βαξεβάνης για την επέτειο της αποκάλυψης της λίστας Λαγκάρντ και της σύλληψής του

Για την επέτειο της αποκάλυψης της λίστας Λαγκαρντ και της σύλληψής του έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης

βαξεβανης Large

Οκτώ χρόνια έχουν περάσει από την σύλληψη του δημοσιογράφου και, τότε εκδότη του Hot Doc, Κώστα Βαξεβάνη για την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, με ανάρτησή του στο facebook, θυμάται τις στιγμές της σύλληψής του, την αθώωση που ακολούθησε την αποκάλυψη, αλλά και τη συμπαράσταση από ξένα ΜΜΕ και οργανισμούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στήριξης διεθνών ΜΜΕ στον δημοσιογράφο για την ιστορική αποκάλυψή του, αποτελεί το Editorial των New York Times, αφιερωμένο στον Κώστα Βαξεβάνη, το οποίο τότε έγραφε ότι «οι Έλληνες σκότωσαν τον αγγελιοφόρο τους».

«Τη μέρα εκείνη οι New York Times μου αφιέρωσαν το Editorial για τη μάχη μου κατά της διαφθοράς. Στη χώρα μου όμως , κανάλια και εφημερίδες, με απαξίωσαν και με λοιδώρησαν. Μου απονεμήθηκαν δύο διεθνή βραβεία.» γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης στην ανάρτησή του στο facebook και δηλώνει περήφανος γι αυτή τη μάχη.

Στη συνέχεια, μάλιστα, αναφέρεται και στους εχθρούς του μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, δηλώνοντας επίσης περήφανος για το ποιοι είναι οι εχθροί του, «αφού με το μένος και την εχθρότητά τους δηλώνουν καθημερινά  πόσο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα», όπως σημειώνει.

Τέλος, ο Κώστας Βαξεβάνης κλείνει κάνοντας λόγο για μια «υποδεέστερη κατηγορία εχθρών που ταιριάζουν σε αυτό που είχε πει ο Αλμπέρ Καμύ: “Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει“»

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…