Newsroom

Newsroom

Ο Κώστας Βαξεβάνης επιστρέφει στις οθόνες σας με το Κουτί της Πανδώρας

Η ανανεωμένη εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη έρχεται στο koutipandoras.gr

KoutiPandorasTV Arthicle

Ξεχωριστή και περίοπτη θέση θα έχει στην ιστοσελίδα koutipandoras.gr η ιστορική εκπομπή «Το Κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη, που επιστρέφει ανανεωμένο τις επόμενες ημέρες στις οθόνες των υπολογιστών, των κινητών και των tablets σας.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί διαδικτυακά πολύ σύντομα και αποτελεί τη φυσική συνέχεια  εκπομπής Το Κουτί της Πανδώρας που είχε προβληθεί με μεγάλη επιτυχία από την ΕΡΤ και τον Alpha.

Σε μια συγκινητική του ανάρτηση για την αναγέννηση του Κουτιού της Πανδώρας, ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε πριν λίγες ημέρες στο facebook:

«Πριν από πολλά πολλά χρόνια «Το Κουτί της Πανδώρας» έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική τηλεόραση. Μια εκπομπή έρευνας σε ένα τηλεοπτικό τοπίο με πρωινάδικα, οξυζεναρισμένες παρουσιάστριες και γραβατωμένους λαϊφσταϊλάδες παρουσιαστές. Οταν ξεκίνησα, είχα άγνοια κινδύνου και κυρίως άγνοια της λειτουργίας ενός σκληρού συστήματος που ελέγχει τις ζωές των ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, αυτό το γαλατικό χωριό της ελληνικής τηλεόρασης κατάφερε να επιβιώσει, να αγαπηθεί, να σπάσει ταμεία και να γράψει ιστορία. Πάντα πίστευα πως η δύναμή του δεν ήμουν εγώ, αλλά ο κόσμος που διψά και αναζητά κάτι διαφορετικό από την ανοησία σε τηλεοπτική μετάδοση. Το 2010 η κρίση που ξεκίνησε έδειξε ότι «Το Κουτί της Πανδώρας» δεν μπορούσε πλέον να σταθεί στην ελληνική τηλεόραση. Δε γινόταν στα κανάλια της διαπλοκής να λες ότι φταίνε οι καναλάρχες και οι φίλοι τους. Αποχώρησα μαζί με το «Κουτί» μου, κουβαλώντας πάντα την ελπίδα μέσα του. Ταυτόχρονα ξεκίνησα μια περιπετειώδη πορεία με το ιστορικό Hot Doc.

Όλα αυτά τα χρόνια μού κάνει εντύπωση που συναντώ ανθρώπους (πολλοί από αυτούς ήταν βρέφη όταν υπήρχε η τηλεοπτική «Πανδώρα») που μου λένε πως τους λείπει η εκπομπή την οποία συνεχίζουν να βλέπουν στο διαδίκτυο.

Μπήκα κι εγώ στον πειρασμό να δω ξανά αυτές τις εκπομπές. Συγκινήθηκα όχι γιατί με βλέπω νεαρό ανάμεσα σε πολέμους και κοινωνικές καταιγίδες, αλλά επειδή θυμάμαι τον κόπο και το μεράκι που είχε συγκεντρωθεί σε εκείνη την εκπομπή. Χιλιάδες ώρες γυρίσματα, συγκλονιστικοί άνθρωποι, συνεντεύξεις, ξενύχτια με διάβασμα και δημοσιογράφοι σε διάφορους ρόλους. Λίγο σκηνοθέτες, πολύ ερευνητές, κασκαντέρ, οδηγοί και —όταν χρειαζόταν— ποιητές.

Στη ζωή μου όποτε αναπολώ, ξέρω ότι είναι ώρα των αποφάσεων. Η απόφαση πάρθηκε. Το «Κουτί της Πανδώρας» επιστρέφει. Οχι φυσικά στην άγονη τηλεόραση αλλά στο διαδίκτυο και στις πλατφόρμες. Ευχηθείτε καλή τύχη και κυρίως καλό κουράγιο.»

Οι αναγνώστες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπομπή μέσα από το koutipadoras.gr μεταβαίνοντας στην ειδική ενότητα της εκπομπής, που τώρα  προβάλλεται το πρώτο τηλεοπτικό σποτ με τη συμμετοχή του ηθοποιού Θανάση Μιχαηλίδη.

Επιπλέον, πατώντας το hashtag #koutipandoras που υπάρχει στο banner οι αναγνώστες οδηγούνται σε μια σελίδα που θα μπορούν να βρουν εκτενείς συνεντεύξεις και αδημοσίευτο περιεχόμενο των εκπομπών.

Όλες οι εκπομπές θα είναι διαθέσιμες για προβολή στο ειδικό διαδικτυακό element προβολών που θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες, στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας στο koutipandoras.gr 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…