Newsroom

Newsroom

Ο κόσμος της γυναίκας: Ένα εκπληκτικό φωτογραφικό λεύκωμα την Κυριακή με το Documento

Ένα φωτογραφικό λεύκωμα με θέμα την πλούσια παρουσία της γυναικείας μορφής στην Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι δεκαετιών, με τον Ηρακλή Παπαϊωάννου, επιμελητή του MOMus / Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, να αναφέρεται στην ιστορική αξία του εν λόγω λευκώματος. Στο ρεπορτάζ η Μαρίνα Αγγελάκη

5da07ddc825e63351537a545

-Ο ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ ήρθε στην Αθήνα για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Μη χαμηλώνεις το βλέμμα» και είχε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για την πολιτική, την τέχνη και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα «αν δεν εξαφανιστεί ο φασισμός».

-Ο ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης συναντάει την ποίηση και απεικονίζει στην έκθεση του «Ποιητικά. Η ζωγραφική συναντάει την ποίηση» που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μορφές και έννοιες που είναι συνυφασμένες με τον έμμετρο λόγο. Για όλα αυτά μιλά στον Παναγιώτη Φρούντζο.

-Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για την παράσταση «Το Τάβλι» στην οποία πρωταγωνιστεί και υπογραμμίζει τους λόγους που ένα έργο που ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου το 1972 ξεφεύγοντας από το ψαλίδι της λογοκρισίας της Χούντας, εξακολουθεί να μας αφορά ακόμη και σήμερα.

-Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Κάρλος Φονσέκα «Ο συνταγματάρχης δεν έχει πού να κλάψει». Η Εμυ Ντούρου μίλησε με τον συγγραφέα ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μαθηματικού Αλεξάντερ Γκρότεντικ που τον ενέπνευσε να γράψει την ιστορία του βιβλίου.

-Σινεμά και εκπαίδευση. Μαθήματα κινηματογράφου σε παιδιά απομακρυσμένων και υποβαθμισμένων περιοχών δίνει το Νεανικό Πλάνο που διοργανώνει το πρόγραμμα «Μαθήματα Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης» το οποίο εκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

-Ο δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ γράφει για το βιβλίο «Ισραηλίτικη Κοινότητα Ιωαννίνων» του Πάνου Τζιόβα, που καλύπτει σημαντικές ανάγκες της ιστοριογραφίας, αφού για πρώτη φορά φέρνει στο φως ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία και την πολυκύμαντη διαδρομή της ρωμανιώτικης κοινότητας της πόλης.

-Ταξίδι στον χρόνο πίσω από τον μπερντέ. Ο καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος μιλάει για τα εξήντα χρόνια πορείας του στο θέατρο Σκιών. Στο ρεπορτάζ ο Σπύρος Οικόπουλος.

-Στη στήλη New Entries που επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη μας συστήνεται η ηθοποιός Ηρώ Κισσανδράκη.

5da07ddd825e633a006a3733

AddThis Sharing Buttons

Share to Facebook

FacebookShare to TwitterTwitterShare to EmailEmailShare to MoreMore

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…