Ο κορονοϊός μας έφτασε. Από τους Αγίους Τόπους…

Ο ιός δεν ξεκίνησε από το ΚΥΤ της Μόριας. Δεν έφτασε ούτε από την Συρία, ούτε από το Αφγανιστάν, ούτε από το Κογκό...

ek ksojf

Επιπλέον μέτρα στον τομέα της καθαριότητας ανακοίνωσε ο Δήμος Μυτιλήνης. Τα μέτρα ήταν τα αυτονόητα. Κανένας δεν διαφωνεί. Αναρωτιόμαστε όμως. Στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης βρίσκεται το ΚΥΤ της Μόριας. Το απολύτως παρατημένο από την κυβέρνηση. Από τότε που εκλέχτηκε. Εδώ και οκτώ μήνες. Τι έκανε γι αυτό ο Δήμος Μυτιλήνης; Φωνάζαμε. Ουρλιάζαμε. Διαμαρτυρόμασταν. Κανένας δεν μας έδινε σημασία.

Στο ΚΥΤ της Μόριας στην μεγαλύτερη έκταση του, δεν υπάρχει ύδρευση, δεν υπάρχει αποχέτευση. Παντού σκουπίδια. Λύματα. Αυτοσχέδιες υπαίθριες τουαλέτες. Σχεδόν είκοσι χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους εμφιαλωμένα νερά… Όλα αυτά πέντε χιλιόμετρα περίπου από την Μυτιλήνη.

Όταν ο χώρος του ΚΥΤ της Μόριας βρίσκεται σ’ αυτή την άθλια περιβαλλοντολογική και ανθρωπιστική κατάσταση, ηχούν κάπως ειρωνικές και υποκριτικές οι συμβουλές του Δήμου Μυτιλήνης, για τη διαχείριση των απορριμμάτων των δημοτών του, ενόψει του κορονοϊού.

Όλο αυτόν τον καιρό που ο Δήμος Μυτιλήνης και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ξεσήκωναν τον κόσμο και μιλούσαν για κίνδυνο αλλοίωσης του πολιτισμού, εξ αιτίας της παρουσίας των προσφύγων, δεν έκαναν το παραμικρό για την περιβαλλοντολογική αλλοίωση της περιοχής του ΚΥΤ της Μόριας. Άραγε η περιβαλλοντολογική εξαθλίωση δεν είναι αλλοίωση πολιτισμού;

Ο κορονοϊός καλπάζει. Από τον Δεκέμβριο. Από τότε το γνωρίζουν. Κυβέρνηση, Δήμος και Περιφέρεια. Όμως κώφευσαν. Δεν έκαναν το παραμικρό.

Η κυβέρνηση είχε την λογική, αφήστε τους πρόσφυγες να σαπίσουν. Ουσιαστικά υπήρξε πλήρης αποδοχή της πολιτικής αυτής, ειδικά από τον Δήμο Μυτιλήνης και τον Δήμαρχο του. Που επαγγέλλεται και τον γιατρό.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεπούλησε τα νησιά μας. Στα πλαίσια της ακροδεξιάς μικροκομματικής λογικής της. Προκειμένου να μην ενοχλήσει τους ψηφοφόρους της, της υπόλοιπης Ελλάδας, που στο παρελθόν είχαν ψηφίσει Χρυσή Αυγή και τώρα ψήφισαν ΝΔ. Προκειμένου να μην δυσαρεστήσει το ακροδεξιό σαράκι, που εδώ και χρόνια έχει εγκατασταθεί μέσα στην ΝΔ και σιγά-σίγα την κατατρώει.

Ο Δήμος Μυτιλήνης, με την στάση του, ουσιαστικά προσυπέγραψε την καταδίκη της πόλης μας. Την κατέστησε όμηρο του μολυσμένου ΚΥΤ της Μόριας. Αναμένουμε την πορεία του κορονοϊού. Με δέος και ανησυχία. Ελπίζουμε να μην βιώσουμε τραγικά αποτελέσματα.

Λογικά ο ιός θα φτάσει και στην Μόρια. Το καλό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων είναι νέοι άνθρωποι. Δύσκολα νοσούν αλλά εύκολα γίνονται φορείς της νόσου.

Και βέβαια όλα αυτά ισχύουν υπό κανονικές συνθήκες. Όχι μέσα σε μια περιβαλλοντολογική, μολυσματική βόμβα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης, είπε ότι υπάρχει “μυστικό σχέδιο”, εάν και εφόσον ο ιός φτάσει στο ΚΥΤ της Μόριας. Αυτό μας τρομάζει ακόμα περισσότερο. Το επιτελικό κράτος της ΝΔ είναι καλύτερα να μένει ακίνητο, παρά να κινείται. Ειδικά εάν έχει εκπονήσει μυστικά σχέδια…

Ο κορονοϊός έχει ήδη φτάσει στην πατρίδα μας. Δεν ξεκίνησε από το ΚΥΤ της Μόριας. Δεν έφτασε ούτε από την Συρία, ούτε από το Αφγανιστάν, ούτε από το Κογκό. Έφτασε με το αεροπλάνο της γραμμής, μετά από μια επίδειξη μόδας στο Μιλάνο. Ύστερα
από ένα ταξίδι θρησκευτικού τουρισμού στους Αγίους Τόπους…

Αυτό κάτι μας λέει.

Τον κορονοϊό πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε μέσα από την γνώση και της συμβουλές της επιστήμης. Τα άχρηστα και ανεύθυνα λόγια των “Ταλιμπάν” της Ορθοδοξίας, λέγονται μόνο και μόνο από φανατισμό και από την προσπάθεια τους να μας δείξουν ποιος είναι τ’ αφεντικό. Όμως στην τόσο κρίσιμη στιγμή για την υγειά όλων μας, σημασία έχει η υγεία των ανθρώπων και όχι η αρχομανία και η ματαιοδοξία των ρασοφόρων, που θέλουν ακόμα και τώρα να κουμαντάρουν τις ζωές μας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…