«Ο κορονoϊός είναι ένα μεγάλο κύμα και όχι εποχικό»

Ο κορoνοϊός δεν είναι σαν την γρίπη προειδοποιεί σε νέα του έκκληση ο ΠΟΥ, τα κράτη που πλήττονται από την πανδημία.  

coronavirus4 1

Μάλιστα, στρέφεται κατά του εφησυχασμού αναφορικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού κατά τη θερινή περίοδο και ιδιαίτερα στο βόρειο ημισφαίριο, λέγοντας ότι ο ιός δεν συμπεριφέρεται σαν τη γρίπη που συνηθίζει να ακολουθεί εποχικές τάσεις.

«Ο κόσμος συνεχίζει να σκέφτεται για τις εποχές. Αυτό που χρειάζεται όλοι να κατανοήσουμε είναι ότι αυτός είναι ένας νέος ιός και… ότι αυτός συμπεριφέρεται διαφορετικά», δήλωσε η Μάργκαρετ Χάρις, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη την Τρίτη (28/7).

Επιπλέον, ζήτησε να υπάρξει επαγρύπνηση στην εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να επιβραδυνθεί η μετάδοση που εξαπλώνεται μέσω μεγάλων συναθροίσεων.

Επίσης προειδοποίησε να μη σκέφτεται κανείς με όρους κυμάτων του κορωνοϊού, λέγοντας πως «πρόκειται να είναι ένα μεγάλο κύμα. Πρόκειται να έχει κάποιες διακυμάνσεις».

Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε ότι το καλύτερο είναι να αμβλυνθεί και να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα σημειώνοντας μικρές διακυμάνσεις.

Ακόμη, κορωνοϊός σημειώνει ραγδαία αύξηση σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 650.000 ανθρώπους και αναγκάζει τις χώρες να πάρουν έκτακτα μέτρα.

Μάλιστα, από την 1η Ιουλίου έχουν καταγραφεί πάνω από 5 εκατομμύρια νέα κρούσματα, δηλαδή πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών.

Συνολικά, η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 650.011 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 16.323.558, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Επιπλέον, ο ΠΟΥ σημειώνει ότι η χρήση μάσκας και και οι κοινωνικές αποστάσεις περιορίζουν σημαντικά την μετάδοση του κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικά, ο γενικός διευθυντής του, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, δήλωσε ότι «όπου τηρούνται αυτά τα μέτρα, τα κρούσματα μειώνονται. Όπου δεν τηρούνται, τα κρούσματα αυξάνονται».

«Πρέπει να περιορίσουμε τη μετάδοση αλλά και την ίδια στιγμή πρέπει να εντοπίσουμε τις ευπαθείς ομάδες και να σώσουμε ζωές, να διατηρήσουμε τα ποσοστά θανάτου εάν είναι δυνατόν στο μηδέν, ή έστω στο ελάχιστο», δήλωσε, επαινώντας την Ιαπωνία και την Αυστραλία σε αυτό το θέμα.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…