Ο κλοιός σφίγγει για τον Βγενόπουλο: αναγκάστηκε να αναλάβει πρόεδρος της MIG

Καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της MIG ανέλαβε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, κατόπιν της συνεδρίασης του δ.σ. του Ομίλου, ενώ μέχρι πρότινος δεν διέθετε εκτελεστικά καθήκοντα.

571612421dc524fd5e8b4568

Με τον τρόπο αυτό ο Βγενόπουλος προσπαθεί να εξωραΐσει την κατάσταση, εμφανίζοντας την ανάληψη της προεδρίας ως μια αναγκαία κατάσταση, λόγω της ανάγκης να αντιμετωπιστούν επιτυχώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Όμιλος με τις αβέβαιες εσωτερικές οικονομικές εξελίξεις σε τομείς δραστηριότητάς του.

Η πραγματικότητα αντιθέτως είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MIG και ένα πρώην στέλεχος της να καταζητούνται, κανένας δεν έπαιρνε την ευθύνη να αναλάβει τη διοίκηση του Ομίλου ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα βρίσκεται το επόμενο διάστημα συνεχώς σε περιπέτειες.

Υπενθυμίζουμε ότι Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος, δηλαδή οι δύο στενοί συνεργάτες του Βγενόπουλου καταζητούνται προκειμένου να εκδοθούν, μετά από σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου, στην Κύπρο, ώστε να δικαστούν για τις κατηγορίες της χειραγώγησης της αγοράς, της συνωμοσίας προς καταδολίευση, της παρουσίασης ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων, της απόκρυψης της απομείωσης της υπεραξίας της Λαϊκής Τράπεζας και της τήρησης ψευδών λογαριασμών από διευθυντές εταιριών.

Ο Βγενόπουλος εμφανίζεται με την απόφαση του δ.σ. να δηλώνει παρών όταν η πραγματικότητα είναι ότι κάθεται στην ηλεκτρική καρέκλα του προέδρου, επειδή έχει μείνει μόνος. Ο ισχυρός άνδρας της MIG εμφανίζει μάλιστα τον εαυτό του ως μπροστάρη στον «αγώνα» για την «επιτυχή ολοκλήρωση της προσφυγής της MIG κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας» μέσω της οποίας ο όμιλος Βγενόπουλου ζητάει αποζημίωση μεγαλύτερη του ενός δισεκατομμυρίου για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας. Κι αυτά, ενώ σύντομα αναμένεται κλήση του Βγενόπουλου, ώστε να καταθέσει για την υπόθεση.

Το ερώτημα πάντως είναι, πέρα από την ποινική πλευρά της υπόθεσης, τι πρόκειται να κάνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε σχέση με την υπόθεση, από τη στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου MIG καταζητείται για να δικαστεί για σοβαρότατα κακουργήματα. 

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…