Ο Κικίλιας εγκαινιάζει το «Greek Summer» και προκαλεί: Η τουριστική περίοδος ξεκινάει σε 20 μέρες 

Με 100 νεκρούς κάθε μέρα, η κυβέρνηση σκέφτεται «τουρίστες» και... εκλογές

5109883

Όπως πέρυσι, όπως και πρόπερσι η κυβέρνηση βιάζεται να «φέρει» το πολυπόθητο «Greek Summer», αψηφώντας την αγωνία της κοινωνίας και την απειλή της πανδημίας.

Η τουριστική περίοδος ξεκινάει την 1η Μαρτίου τόνισε Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του σε πρωϊνή εκπομπή του Mega προκαλώντας αντιδράσεις.

Μάλιστα ο υπουργός Τουρισμού χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τη διαχείριση της πανδημίας δήλωσε: “Ο τρόπος που χειριστήκαμε υγειονομικά την πανδημία ήταν τόσο σημαντικός, που ενώ όλες οι άλλες μεσογειακές χώρες ήταν κλειστές το 2020, εμείς ανοίξαμε.

Και πέρυσι που όλοι πίστευαν ότι τα έσοδα από τον Τουρισμό θα είναι 5 -6 δις ευρώ, έφτασαν 10,5 προς 11 δις ευρώ. Τεράστια συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και στο εμπόριο. Προβλέψεις δεν έκανα και στην πανδημία, δεν θα κάνω και τώρα. Βλέπω όμως ότι αντί για μέσα Απριλίου, ξεκινάμε 1 Μαρτίου.

Βλέπω ότι στη Θεσσαλονίκη ήδη πήγε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο και στο Βόλο επίσης. Θα έχουμε 765 κρουαζιέρες, το 55% των οποίων θα έχουν home port τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τα ελληνικά νησιά. Και αυτή τη στιγμή γίνεται μία ιδιότυπη μάχη μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών ποια θα πρωτοβρεί slots, δηλαδή θέσεις πάρκινγκ στα ελληνικά αεροδρόμια για να μπορέσει να φέρει κόσμο”.

Παραμένοντας στην τουριστική ατζέντα ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι το υπουργείο ενώνει τις δυνάμεις του με όλους. “Συνεργαζόμαστε με τις Περιφέρειες, για αυτό χθες συγκάλεσα χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, με τους 13 Περιφερειάρχες, με τους Δήμους, με τους ξενοδόχους, με τον ιδιωτικό τομέα και τους tour operators, με τα εκατοντάδες επαγγέλματα και τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην Ελλάδα που λειτουργούν και ζουν μέσα από τον Τουρισμό, που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας”, ανάφερε ο κ. υπουργός.

Μάλιστα εστιάζοντας στην προβολή των ελληνικών προορισμών ο κ. υπουργός ανάφερε ότι το υπουργείο θα προβάλλει και προορισμούς που δεν είναι στην πρώτη γραμμή των επιλογών. “Δεν είναι μόνο οι 3-3,5 Περιφέρειες που φέρνουν τον Τουρισμό, αλλά και όλες οι υπόλοιπες δικαιούνται να έχουν μερίδιο σε αυτήν την επιτυχία”, τόνισε ο κ. Κικίλιας. Σε κάθε περίπτωση και φέτος η ασφάλεια είναι πρώτη προϋπόθεση για τον ταξιδιώτη τόνισε ο υπουργός και η Ελλάδα είναι στην pole position ανάφερε.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός