Ο Κικίλιας αποδεικνύει πώς κεφαλαιοποιείται πολιτικά ακόμα και η τρομοκρατία

Υπόγειες διασυνδέσεις και αβαντάρισμα εντοπίζει ο επινοητικότατος (;) Βασίλης Κικίλιας ανάμεσα σε τρομοκρατικούς κύκλους και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα δεν παραλείπει να κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση και χάος.

5928560a1dc524d07e8b45db

γράφει ο Άγγελος Προβολισιάνος

Τη βρώμικη δουλειά κλήθηκε να φέρει εις πέρας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, παρόλο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης -αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα- προέβη σε μια ψύχραιμη πολιτική δήλωση, χωρίς πρόθεση πολιτικής αντιπαράθεσης για το συμβάν. «Να αποτελέσει για τη χώρα πρώτη πολιτική προτεραιότητα η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΝΔ από τον Ευαγγελισμό, τα οποία δεν έχουν κανένα σημείο επαφής με όσα παρέθεσε σήμερα ο κ. Κικίλιας.

«Ποτέ δεν είχε φτάσει η κατάσταση στη σημερινή κατάντια. Οι δηλώσεις κάποιων από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς μιλούν από μόνες τους, δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να τις ανακυκλώσω. Η χθεσινή στάση της καθολικής καταδίκης της τρομοκρατικής επίθεσης στον πρώην Πρωθυπουργό είναι καταρχάς ικανοποιητική, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσον είναι ειλικρινής από όλους» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, αφήνοντας υπόνοιες για ανειλικρινείς τοποθετήσεις από συγκεκριμένες πλευρές του Κοινοβουλίου.

Στην απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του γεγονότος δεν θα μπορούσαν να απέχουν τα Εξάρχεια. Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικαλούμενος την τρομοκρατική αστυνόμευση της διακυβέρνησης Σαμαρά, όταν δηλαδή οι ΔΕΛΤΑδες επεδείκνυαν τυφλή βαρβαρότητα, συνέκρινε την τότε… ομαλοποίηση, με το τώρα, αφού κατά την άποψή του: «Ο έλεγχος έχει χαθεί».

Στο κοκτέιλ τρομολαγνείας που σέρβιρε δημοσίως ο Βασίλης Κικίλιας σύμπτυξε το νόμο Παρασκευόπουλου με την τρομοκρατία, αφού όπως ισχυρίστηκε: «Ο ίδιος ο υπουργός μιλά για ένα διάλογο με αυτούς οι οποίοι κραδαίνουν τσεκούρια, όπλα και παρελαύνουν στα Εξάρχεια, με ένα ΚΕΠ αναρχικών το οποίο είναι εκεί πέρα 1,5 μήνα και κανείς υπουργός ή υπεύθυνος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να κάνει κάτι για αυτό…». Βέβαια, ως προς αυτούς που κραδαίνουν τα τσεκούρια, η αλήθεια είναι πως ο κ. Κικίλιας έχει στενότερη επαφή, αφού το γραφείο του στο Μοσχάτο δεν απέχει πολύ απ’ αυτό του Μάκη Βορίδη.

Έτσι, ο συλλογισμός του κατέληξε στην σπέκουλα, επινοώντας αστερίσκους στην καταδίκη της τρομοκρατίας, χωρίς να συγκεκριμενοποιεί τα λεγόμενά του. «Για όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει να απολογηθεί η ελληνική κυβέρνηση… Δυστυχώς υπάρχουν δηλώσεις συστηματικά στελεχών κομματιού της Αριστεράς, κάποιοι είναι και νυν βουλευτές, οι οποίοι προσπαθούν ή βάζουν αστερίσκους στην καταδίκη της τρομοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν η ιστορία διαψεύδει τον Κικίλια

Δύσκολο να τοποθετηθεί κανείς με βεβαιότητα για το αν ο κ. Κικίλιας μοιάζει πρόθυμος να θυσιάσει την ελευθερία για λίγη περισσότερη ασφάλεια, από την άλλη, όμως, δεν χωρά αμφιβολία για την τάση που έχει η ιστορία να διαψεύδει τον πρώην υπουργό και συνάμα το δόγμα της υπέρμετρης ασφάλειας που προπαγανδίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Τα παρακάτω δίνουν μία ξεκάθαρη εξήγηση:

Τον Ιούλιο του 2013, έφτασε παγιδευμένος φάκελος στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου που είχε αποδέκτη τον πρώην διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής, Δημήτρη Χωριανόπουλο, Κατά τη διαλογή, ο φάκελος πέφτει στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά. Παρόλα αυτά, ο μηχανισμός δεν εξερράγη, με την Αντιτρομοκρατική να σπεύδει στο σημείο, εξουδετερώνοντας τη βόμβα.

Ύστερα από ένα μήνα ακολούθησε η στοχοποίηση του εισαγγελέα για θέματα τρομοκρατίας με σαφή αρμοδιότητα στις υποθέσεις των «Πυρήνων», Δημήτρη Μόκα. Επρόκειτο για έναν φάκελο μεγέθους Α4 με δήθεν αποστολέα τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα». Ο φάκελος είχε τοποθετηθεί στο γραμματοκιβώτιο του εισαγγελέα, με μία γειτόνισσα -παρουσία του κ. Μόκα- να ανοίγει το παγιδευμένο δέμα και τον εισαγγελέα να της φωνάζει να το πετάξει στο μπαλκόνι. Έτσι κι έγινε, με το φάκελο να παίρνει φωτιά χωρίς να εκρήγνυται.

Τον Απρίλιο του 2014, παρόμοιος φάκελος με αυτόν που σκότωσε τον αστυνομικό Γιώργο Βασιλάκη, έφτασε στο Α.Τ. Ιτέας. Στο εν λόγω αστυνομικό τμήμα είχε μεταφερθεί ο Αλβανός κακοποιός Ιλία Καρέλι, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί άσχημα από τους δεσμοφύλακες του. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν «σκαμμένος» μέσα σε βιβλίο, όπως στην πρόσφατη περίπτωση με στόχο τον γερμανό ΥΠΟΙΚ. Φερόμενος ως αποστολέας ήταν η ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, «Αποστολή», με το δέμα να κρίνεται ύποπτο και μετά από επιχείρηση της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. εξουδετερώθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός. Σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις της Αστυνομίας, το «τρομοδέμα» αυτό χαρακτηρίστηκε «αποστολή βόμβας αντεκδίκησης». Την ευθύνη είχε αναλάβει λίγο αργότερα η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά στη συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι στον εκρηκτικό μηχανισμό είχε ανιχνευτεί και γενετικό υλικό του Χριστόδουλου Ξηρού. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της Αστυνομίας για συνεργασία μεταξύ «Πυρήνων» και Χριστόδουλου Ξηρού.

Με βάση λοιπόν τα τρομοκρατικά χτυπήματα που έλαβαν χώρα κατά τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προκύπτουν δύο τινά: Είτε το αφήγημα της ΝΔ περί σημερινού ελλείμματος ασφαλείας καταρρίπτεται, είτε οδηγούν στο συμπέρασμα πως παρά την υπέρμετρη αστυνόμευση που είχε επιβληθεί, οι τότε διαχειριστές της αποδείχτηκαν εξ ολοκλήρου ανίκανοι. 

Ας επιλέξει ο κ. Κικίλιας τι προτιμά…

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»!»

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»!»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…