Newsroom

Newsroom

Ο Κέρι πιστεύει ότι το Brexit μπορεί να μη γίνει ποτέ και ξέρει και τα… μέσα

Την άποψη πως το Brexit που αναδείχθηκε από το πρόσφατο δημοψήφισμα μπορεί να μην γίνει ποτέ, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δείχνοντας παράλληλα πως ξέρει και τον τρόπο που αυτό δεν θα υλοποιηθεί.

57739b2e1dc5248f5e8b4d1f

Μιλώντας, την επομένη της συνάντησης που είχε με τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο Κέρι πρόσθεσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός αισθάνεται ακατάλληλος για να διαπραγματευτεί μια αποχώρηση την οποία ο ίδιος δεν επιθυμεί.

«Είναι ένα πολύ περίπλοκο διαζύγιο», σημείωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μιλώντας κατά τη διάρκεια ετήσιας συνόδου για τις Πληροφορίες και την Ασφάλεια στο Άσπεν στο Κολοράντο.

Ο Κέρι, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη Δευτέρα τον Κάμερον στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ, σημείωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν θέλει να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας, με το οποίο θα άρχιζε η αντίστροφη μέτρηση των δύο ετών ως την υιοθέτηση του Brexit.

Το Λονδίνο, αποκάλυψε ο Κέρι, δεν θέλει να διακινδυνεύσει να βρεθεί χωρίς μια συμφωνία συνεργασίας με την ΕΕ κατά την εκπνοή αυτής της διορίας.

Ο Κάμερον «αισθάνεται ακατάλληλος για να αρχίσει να διαπραγματεύεται κάτι στο οποίο δεν πιστεύει και επομένως δεν έχει καμία ιδέα πως να το χειριστεί», συνέχισε ο Κέρι.

Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο η απόφαση για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ να ανατραπεί στο τέλος, ο Κέρι απάντησε: «Πιστεύω ότι υπάρχουν ορισμένα μέσα».

«Δεν θέλω ως υπουργός Εξωτερικών να τα εκθέσω σήμερα. Πιστεύω ότι αυτό θα ήταν λάθος. Αλλά υπάρχουν μέσα για να γίνει» πρόσθεσε.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…