Newsroom

Newsroom

Ο Κεφαλογιάννης καταδικάζει τη χούντα, όχι όμως το χουντικό διευθυντή του

Υποκρισίας το ανάγνωσμα. Ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, στο γραφείο του οποίου υπηρετεί ως διευθυντής ο φιλοχουντικός Ηλίας Φιλιππακόπουλος…

kefalogiannis

Υποκρισίας το ανάγνωσμα. Ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, στο γραφείο του οποίου υπηρετεί ως διευθυντής ο φιλοχουντικός Ηλίας Φιλιππακόπουλος όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC στο Τεύχος 23, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών αναφέροντας πως «η χούντα της 21ης Απριλίου ξυπνά εφιαλτικές μνήμες κι αναδύει κρίσιμα διδάγματα για όλους. «Τιμούμε τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, θα περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία που άλλωστε θεμελίωσε η παράταξή μας με τη βοήθεια του ελληνικού λαού το 1974 κι όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για διαρκή αναβάθμιση της ποιότητάς της απομονώνοντας κάθε νοσταλγό αντίστοιχων εκτροπών», προσθέτει ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος όμως δε ζήτησε ποτέ την παραίτηση του κ. Φιλιππακόπουλου από το πόστο του, γεγονός που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε πως η μαύρη επέτειος υπενθυμίζει σε όλους το ύψιστο χρέος απέναντι στην πατρίδα, που είναι η θωράκιση της Δημοκρατίας. Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως βρισκόμαστε ενώπιον μιας ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία. «Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας. Είναι ένα μήνυμα αντίστασης κι αφύπνισης όλων μας για την υπεράσπιση αυτών που κατακτήσαμε με αγώνες κι αίμα. Είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ένα μήνυμα αξιοπρέπειας, μια υπενθύμιση των αγώνων του ελληνικού λαού για δημοκρατία κι ανεξαρτησία. Τη δημοκρατία που πολέμησαν και πολεμούν και σήμερα οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού, η Χρυσή Αυγή κι όσοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως η επέτειος της 21ης Απριλίου συνιστά υπόμνηση του ιστορικού χρέους μας να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία απέναντι στον κίνδυνο της απονεύρωσης και της υπονόμευσής της από εκείνους που χρησιμοποιούν τη γενναιοδωρία και την ανοχή της για να στραφούν εναντίον της, ενώ η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει πως η μνήμη μας και οι αγώνες για τη δημοκρατία και την ενίσχυση των θεσμών αποτελούν σήμερα το ιδεολογικό μας οπλοστάσιο.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστηρίζουν πως στις 21 Απριλίου 1967 οι συνταγματάρχες κατέλυσαν τη Δημοκρατία, ενώ στις 21 Απριλίου 2013 η Δημοκρατία έχει καταλυθεί από την τρόικα και τους υπηρέτες της. Το ΚΚΕ στη δική του ανακοίνωση αναφέρει πως η στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, που είχε τη στήριξη των ΗΠΑ και της αστικής τάξης στην Ελλάδα, μπόρεσε να επιβληθεί γιατί δε βρήκε απέναντί της ένα λαό οργανωμένο, αποφασισμένο να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, αξιοποιώντας και τις οξυμμένες αντιθέσεις του αστικού πολιτικού συστήματος. »Αντίθετα, η πραγματική δύναμη του λαού ήταν υπονομευμένη από αυταπάτες, από την αναμονή των εκλογών που δήθεν θα έδιναν λύση σε χρονίζοντα λαϊκά προβλήματα, καθώς κι από το κλίμα υποταγής και μοιρολατρίας», επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, το ΚΚΕ.

Διαβάστε εδώ το Τεύχος 23 του HOT DOC.