Ο κατήφορος συνεχίζεται – Σεξιστική φωτογραφία έστειλε το Υπουργείο Πολιτισμού σε εργαζόμενους!

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού έλαβαν ένα σεξιστικό μήνυμα με οδηγίες για τις καιρικές συνθήκες.

σεξισμος

 Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε καταγγελία για να φέρει στο φως αυτό το απίστευτο περιστατικό.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα τους/τις εργαζόμενους/ες στο ΥΠΠΟΑ, εκτός από τις ανεπαρκείς και με χρονική καθυστέρηση οδηγίες που τελικά στάλθηκαν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ (και όχι του ΥΠΠΟΑ) προκειμένου να αποχωρήσουν από τα γραφεία τους με ασφάλεια. Ο λόγος για ένα απίστευτο μήνυμα που είδαν να καταφτάνει στο υπηρεσιακό τους ταχυδρομείο με τίτλο «Χιονόπτωση – Ψύχος : Οδηγίες προστασίας». Σκοπός του να δοθούν «συνοπτικές οδηγίες προστασίας από την επικείμενη επιδείνωση του καιρού», και στην ενότητα «πότε και πώς χρησιμοποιούμε τις αλυσίδες» με τη φωτογραφία μιας γυναίκας που βάζει αλυσίδες στο αμάξι της με συγκεκριμένη αμφίεση (φωτο).

Όχι, δεν εκπλαγήκαμε δυσάρεστα από συντηρητισμό, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να φοράμε ό,τι θέλουμε και να είμαστε και φοβερές οδηγοί, αλλά γιατί φοβόμαστε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία επιλέχθηκε για να τραβήξει την προσοχή μέσω ενός απαράδεκτα σεξιστικού εικονογραφικού λόγου. Τον ίδιο εικονογραφικό λόγο αναπαράγει άλλωστε και το site «carstruckgirls» από το οποίο προέρχεται η εικόνα -όπως αναγράφεται με μεγάλα γράμματα μη και χάσουμε την πηγή!

Προφανώς δεν περιμέναμε να γνωρίζουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τη σχετική συζήτηση για τη θέαση του γυναικείου σώματος ως αντικειμένου και τη σεξουαλική αντικειμενοποίησή του που συμβάλλουν στην κουλτούρα του βιασμού… Και λέμε «προφανώς» όχι με στωικότητα αλλά με θυμό και οργή γιατί ειδικά το συγκεκριμένο Υπουργείο θα έπρεπε να διδάσκει πολιτισμό που σημαίνει αξίες ισότητας, συμπεριληπτικότητας και πλουραλισμού, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία των δεκάδων γυναικοκτονιών στη χώρα και των καθημερινών αποκαλύψεων για βιασμούς και παραβιαστικές συμπεριφορές εναντίον των γυναικών (θηλυκοτήτων θα έπρεπε να λέμε ακόμη πιο σωστά).

Βέβαια σε ένα Υπουργείο που η Υπουργός του έχει γίνει viral από τις φωτογραφίες της με εμπλεκόμενους σε υποθέσεις βιασμών και σεξουαλικών σκανδάλων, τι άλλο να περιμένουμε…

Δικό σας συνάδελφοι -και συναδέλφισσες…

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…