Newsroom

Newsroom

"O Kαθρέφτης της Κολάσεως": Ένα καλομονταρισμένο μεταφυσικό θρίλερ

"Καθρέφτη της Κολάσεως" (Oculus)

o kathreftis tis kolaseos 0

Αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα περιλαμβάνει και ένα θρίλερ στο πρόγραμμα, τον “Καθρέφτη της Κολάσεως” (Oculus), βασισμένο σε μία ιστορία που κινείται γύρω από το μυστήριο που δημιουργούν τα παλιά αντικείμενα, την ασφυξία ενός απειλητικού εσωτερικού χώρου, τις εμμονές και τις σκέψεις που στοιχειώνουν το μυαλό των πρωταγωνιστών.

Μία κοπέλα (Karen Gillan) προσπαθεί να αποδείξει πως ο αδερφός της (Brenton Thwaites) δεν ήταν υπεύθυνος για τον φόνο για τον οποίο καταδικάστηκε μία δεκαετία πριν, αλλά ότι στην πραγματικότητα πίσω από το βίαιο περιστατικό βρίσκεται ένας καθρέφτης, ο οποίος στόλιζε το γραφείο του πατέρα τους. Ένα βίαιο οικογενειακό δράμα στοιχειώνει τη μνήμη των δύο παιδιών. Ο πατέρας τους είχε σκοτώσει τη μητέρα τους μπροστά στα μάτια τους πριν από έντεκα χρόνια και ο μικρός αδερφός κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε τον πατέρα του θανάσιμα και πέρασε τα επόμενα χρόνια έγκλειστος σε ίδρυμα.

Η αντίκα καθρέφτης πίσω από την οποία η πρωταγωνίστρια θεωρεί ότι βρίσκονται φρικιαστικές ιστορίες πολλών χρόνων και δεκάδες φόνοι αθώων ανθρώπων γίνεται το αντικείμενο γύρω από το οποίο θα στηθεί ένα ριψοκίνδυνο πείραμα. Στην άλλη πλευρά του καθρέφτη κατοικούν πνεύματα, φαντάσματα ή κάτι εντελώς διαφορετικό που βρίσκεται στο μυαλό της πρωταγωνίστριας; Οι κάμερες καταγράφουν όντως υπερφυσικά συμβάντα στο εσωτερικό του διαμερίσματος ή οι πρωταγωνιστές έχουν οδηγηθεί στη σχιζοφρένεια εξαιτίας της τραυματικής εμπειρίας τους;

ο καθρέφτης της κολάσεως

Αξιοποιώντας το στοιχείο της αγωνίας, των αντανακλάσεων και του μυστηρίου που μπορεί να έχει ένας παλιός καθρέφτης (σε πόσα θρίλερ δεν έχουμε τρομάξει με τέτοιες σκηνές;), στήνεται μία καλογυρισμένη (αλλά ελαφρώς άνευρη και φλύαρη) ιστορία μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Μάικ Φλάναγκαν.

Παράξενες αναμνήσεις, μυστικά και εφιάλτες είναι οι κεντρικοί άξονες πάνω στους οποίους βασίζεται η αφήγηση, με τους πρωταγωνιστές να βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα ασφυκτικό περιβάλον. Μέσα από αλλεπάληλες χρονικές ασυνέχειες, ο σκηνοθέτης παίζει με έμπνευση και διάφορα τρικ ανάμεσα στην τρέλα και τη μεταφυσική, με έναν τρόπο που διαφέρει από τα κακόγουστα χολιγουντιανά θρίλερ που βλέπουμε συχνά στους κινηματογράφους.

Στα συν της ταινίας το προσεγμένο μοντάζ και μερικές καλές σκηνές σασπένς που ξεχωρίζουν, όπως και η ιδέα του καθρέφτη που μετατρέπεται σε σκηνοθετικό “εργαλείο”. Κατά τα άλλα, το σενάριο είναι χλιαρό και προβλέψιμο και η αφήγηση που κινείται σε δύο επίπεδα (παρελθόν – παρόν) τελικά κουράζει, χωρίς να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός θρίλερ υψηλών προδιαγραφών.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

Πληροφορίες:

Ο καθρέφτης της κολάσεως
Oculus
Τρόμου
HΠΑ, 2013, (ΕΓΧΡ.) , 104′
Σκηνοθεσία: Μάικ Φλάναγκαν
Πρωταγωνιστούν: Κάρεν Γκίλαν, Μπρέντον Θουέιτς

Πού παίζεται;

Βουλιαγμένης – Δάφνη – Αγιος Δημήτριος
VILLAGE CINEMAS ATHENS METRO MALL ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ 5
Πεμ,Παρ,Σαβ,Κυρ,Δευ,Τρι,Τετ στις 20:10,22:15,00:20

Ιλιον – Αγ.Ανάργυροι – Πετρούπολη
STER CINEMAS
ΑΙΘΟΥΣΑ 1
Πεμ,Παρ,Σαβ,Κυρ,Δευ,Τρι,Τετ στις 19:30,21:40,23:50

Κουκάκι – Νέος Κόσμος
ΟDEON STARCITY
ΑΙΘΟΥΣΑ 6
Πεμ,Παρ,Σαβ,Κυρ,Δευ,Τρι,Τετ στις 20:15,22:30

Μαρούσι – Κηφισιά
ODEON KΟSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΑΙΘΟΥΣΑ 9
Πεμ,Παρ,Σαβ,Κυρ,Δευ,Τρι,Τετ στις 21:00,23:10

VILLAGE 15 CINEMAS @ THE MALL
ΑΙΘΟΥΣΑ 8
Πεμ,Παρ,Σαβ,Κυρ,Δευ,Τρι,Τετ στις 21:40,23:40

Νέα Σμύρνη – Παλαιό Φάληρο
VILLAGE 9 CINEMAS @ FALIRO
ΑΙΘΟΥΣΑ 6
Πεμ,Παρ,Σαβ,Κυρ,Δευ,Τρι,Τετ στις 20:10,22:10,00:10

Παγκράτι
VILLAGE 5 CINEMAS PAGRATI
ΑΙΘΟΥΣΑ 4
Πεμ,Παρ,Σαβ,Κυρ,Δευ,Τρι,Τετ στις 20:30,22:30,00:30

Ρέντη
VILLAGE SHOPPING AND MORE
ΑΙΘΟΥΣΑ 8
Πεμ,Παρ,Σαβ,Κυρ,Δευ,Τρι,Τετ στις 20:10,22:20,00:30

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…