Ο κατάσκοπος που ήρθε από τον καναπέ

Θέλεις να γίνεις μυστικός πράκτορας της CIA και έχεις συνδρομητική τηλεόραση; Τόσο το καλύτερο

AP 620710042 1

Με ένα διαφημιστικό σποτ, η CIA, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, απευθύνεται στο τηλεοπτικό κοινό των Hulu, Amazon Prime και Netflix για να στρατολογήσει και να προσλάβει τους επίδοξους, φιλόδοξους αυριανούς πράκτορες. 

Προκαλεί εντύπωση ότι ενώ η δουλειά αυτή περιλαμβάνει ανταλλαγή επτασφράγιστων μυστικών και κρυφές συναντήσεις, συνομιλίες και δοσοληψίες, η διαφήμιση για τις προσλήψεις γίνεται δημόσια σε ιντερνετικές πλατφόρμες online streaming. Στο παρελθόν η CIA έχει δημοσιεύσει διαφημιστικά σποτάκια στο ίντερνετ και στο ραδιόφωνο. Αλλά για πρώτη φορά τώρα χρησιμοποιεί τη μεγάλη δημοτικότητα των συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών και στοχεύει στο κοινό τους. 

Ταυτόχρονα, έχει ιδιοποιηθεί μια σειρά από διαφορετικά εργαλεία marekting, όπως το Instagram, στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί ιδιωτικές εταιρείας κυβερνο-ασφάλειας που καταλήγουν να απορροφούν τα καλύτερα μυαλά. Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, η Silicon Valley, η Κοιλάδα του Πυριτίου, που είναι συνώνυμη της καινοτομίας και της τεχνολογίας, και οι κολοσσοί της τεχνολογίας επικεντρώνονται όλο και περισσότερο σε μεθόδους hacking και ψηφιακούς τρόπους κατασκοπείας, αποδυναμώνοντας το μονοπώλιο της CIA.

Η Τζίνα Χάσπελ, η διευθύντρια της CIA, τόνισε ότι χρειάζεται να αποστασιοποιηθούν από τις παραδοσιακές μεθόδους πρόσληψης και να στραφούν σε νέα μέσα, που να δίνουν έμφαση στη διαφορετικότητα. Οι θέσεις δεν απευθύνονται μόνο σε απόφοιτους ακριβών αμερικανικών κολεγίων αλλά από φέτος θα αφορούν και τους ενδιαφερόμενους και ενδιαφερόμενες από εθνικές μειονότητες και διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο. Ανεξαρτήτως προέλευσης δηλαδή, αλλά πάντα προς όφελος και με γνώμονα την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Για όσους και όσες έχουν υπάρξει λάτρεις των ταινιών και των σειρών κατασκοπείας, από το Homeland και το Berlin Station, μέχρι το Τζέιμς Μπόντ και το The Spy, τώρα τους δίνεται η ευκαιρία να ενσαρκώσουν τους αγαπημένους τους ρόλους. Αυτό το σποτάκι της CIA που προβάλλεται σε πλατφόρμες ενδιάμεσα από ένα καταιγισμό σειρών κατασκοπείας συμβάλλει στην εδραίωση της εικονικής πραγματικότητας και στο αίσθημα της επιτήρησης. Όλοι παρακολουθούν όλους και τα όρια μεταξύ του τι είναι εικονικό και τι πραγματικό γίνονται πιο δυσδιάκριτα από ποτέ. Ταυτόχρονα ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν πρόσβαση σε μια πανοραμική – συνολική εικόνα της κατάστασης. O επόμενος Ματ Ντέιμον σε διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας να υποδύεται το μυστικό πράκτορα Jason Bourne μπορεί να είναι ο γείτονάς σου. 

Σάμος: Τρία χρόνια μετά τον σεισμό δεν έχει γίνει επισκευή στο μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο

samos

Σάμος: Τρία χρόνια μετά τον σεισμό δεν έχει γίνει επισκευή στο μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο

Οι εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε ο εγκέλαδος, οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν έχουν φτιαχτεί,…