Newsroom

Newsroom

Ο κατάλογος των ασαφειών του Σταύρου Θεοδωράκη

Ο Σταύρος θεοδωράκης ο οποίος στην τελευταία του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ είπε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει σημασία ποιος είναι…

theodorakis 12

Ο Σταύρος θεοδωράκης ο οποίος στην τελευταία του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ είπε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει σημασία ποιος είναι ο πρωθυπουργός και ότι το κόμμα του, το Ποτάμι, θα παρουσιάσει το σχέδιό του μετά τις επικείμενες ευρωεκλογές, έχει δώσει τον τελευταίο μήνα ρεσιτάλ ασάφειας και φιλοσοφίας.

Ενδεικτική είναι η ομιλία του πριν από περίπου μια εβδομάδα στην οποία μεταξύ πολλών άλλων διερωτήθηκε: «Ποιοι μας έφεραν εδώ» και απάντησε: «να πω τα πράγματα με το όνομα τους. Τα πράγματα έχουν μία άλλη οπτική. Το πρόβλημα δεν είναι το να δείξω έναν. Γιατί το να δείξω έναν μεταφέρει την κουβέντα στον έναν. Τι πιστεύω εγώ, γιατί φτάσαμε εδώ; Φτάσαμε εδώ λοιπόν γιατί το πολιτικό σύστημα, γιατί οι κυβερνώντες και όχι μόνο οι κυβερνώντες και θα σου πω και ποιοι άλλοι φέρθηκαν τουλάχιστον απερίσκεπτα», ενώ λίγο μετά είπε: «το πρόβλημα στη χώρα είναι να αντιμετωπίσει από τη μία τους ανθρώπους που έχουν με την κυβερνητική τους εξουσία δείξει ότι δεν έχουν σεβαστεί ούτε τον ελληνικό λαό ούτε τις αρχές που πρέπει να έχει μια κοινωνία και από την άλλη να αντιμετωπίσει κάποιους άλλους που πρεσβεύουν σε μια δευτέρα παρουσία». Στην προκειμένη περίπτωση ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν μας είπε ούτε τα πράγματα με το όνομά τους, ούτε φυσικά ποιοι είναι εκείνοι που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας. Παρότι υποσχέθηκε ότι θα το κάνει. Φαίνεται όμως πως η φιλοσοφία και η ασάφεια είναι ίδιον του εδώ και περίπου ένα μήνα, πολιτικού Θεοδωράκη.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη τον τρομάζουν οι ουρές στα λεωφορεία, αλλά όχι οι ουρές στα σκουπίδια από ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε. Θέλει Βουλή 200 βουλευτών, λες και αυτό είναι το πρόβλημα. Λες κι αν μια Βουλή με 200 Βενιζέλους και Σαμαράδες, θα είναι αποδεκτή, ακόμη κι αν κυβερνά αντιδημοκρατικά, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Θέλει ακόμη εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια, ανεξάρτητα προφανώς από τόσο καλή ή κακή μπορεί να είναι η κυβέρνηση. Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιχειρεί να κάνει το απολιτίκ, πολιτική. Δεν έχει θέσεις, προβάλλει τα «εύκολα» προβλήματα και όχι τα ουσιώδη, αλλά ακόμη και σ’ αυτά αδυνατεί να προτείνει λύσεις. Η ιστοσελίδα του είναι γεμάτη από διαφημίσεις τραπεζών. Των ίδιων τραπεζών που θα έπρεπε να έχει απέναντι. Όμως ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν μιλά ποτέ αρνητικά για τις τράπεζες. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν τον ρωτά ο Γιάνης Βαρουφάκης «γιατί δεν λες κάτι για τις τράπεζες» ο Θεοδωράκης απαντά «όλοι ξέρουμε το ρόλο των τραπεζών από τον Εμφύλιο και μετά». Το ερώτημα είναι, ποιον ρόλο ξέρουμε. Γιατί δεν το ακούμε από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Και κυρίως γιατί δεν ακούμε από αυτόν τη λύση του. Ή τουλάχιστον τη λύση που σκέφτεται ο ίδιος.

Όλα αυτά λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης, όμως το αποκορύφωμα ασάφειας και φιλοσοφίας, ήρθε με τη συνέντευξή του στον Νίκο Ευαγγελάτο την Πέμπτη, όπου μεταξύ άλλων, δήλωσε πως πολλά βράδια ξυπνούσε και κοιτούσε το ταβάνι, έχοντας ένα αίσθημα πως κάτι πρέπει να κάνει για την πολιτική.

Μιλώντας για την οικονομία, χαρακτήρισε θετική την απόφαση της κυβέρνησης να βγει στις αγορές, αλλά είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πανηγυρισμοί, ούτε και καταστροφολόγοι. Παρομοίασε μάλιστα την ελληνική οικονομία σαν ασθενή που βρισκόταν σε κώμα και συνήλθε και έκανε δύο βήματα στο διάδρομο του νοσοκομείου. Για την επόμενη ημέρα εάν αναλάμβανε την διακυβέρνηση της χώρας, δήλωσε πως οι επιτροπές μέσα στο κόμμα θα φτιάξουν ένα σχέδιο σε εννέα ζητήματα τα πιο βασικά της οικονομίας, ενώ σημείωσε πως μετά τις ευρωεκλογές θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Κατηγόρησε μάλιστα όλα τα κόμματα, λέγοντας πως ουδείς έχει μία σαφή θέση για παράδειγμα τις εξαγωγές της χώρας και μόνο ευχολόγια υπάρχουν. Βεβαίως ούτε σε αυτή την περίπτωση παρουσίασε συγκεκριμένες θέσεις. Άλλωστε, οι θέσεις του κόμματος, θα παρουσιαστούν μετά τις… ευρωεκλογές.

Αναφορικά με τις οικονομικές συναλλαγές με τους εταίρους μας στην Ευρώπη εξέφρασε την άποψη πως χρειάζεται καλύτερη διαπραγμάτευση στο εξωτερικό για την Ελλάδα, αλλά σημείωσε πως είναι απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Τίποτα ουσιαστικό δηλαδή, αφού αυτά ακούγονται αρκετό καιρό τώρα.

Μιλώντας για τον Κώστα Σημίτη, δήλωσε πως ο πρώην πρωθυπουργός κάνει ενδιαφέρουσες πολιτικές παρεμβάσεις, τονίζοντας όμως πως δεν μπορεί να μην ευθύνεται για τις πράξεις των υπουργών του. Για άλλα πρόσωπα της πολιτικής, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για τον Αλέκο Παπαδόπουλο λέγοντας πως έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Χαρακτήρισε τον Γιάννη Στουρνάρα “εργάτη” στην κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Σταθάκη του ΣΥΡΙΖΑ πολύ ενδιαφέρουσα φωνή.

Κληθείς να σχολιάσει ενδεχόμενες συνεργασίες δήλωσε πως ο λαός θα αποφασίσει για τις συνεργασίες, ενώ για μία συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε πως η υπόθεση του Τάκη Μπαλτάκου δείχνει πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας. Ωστόσο, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας ακόμα και με τον Αντώνη Σαμαρά.

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…