Newsroom

Newsroom

Ο Κασσελάκης απάντησε στον Μαρινάκη: «Εσείς αμφισβητείτε τη δημοκρατία»

Άμεση ήταν η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στις κατηγορίες του κυβερνητικού εκπροσώπου

5980954

Άμεσα απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης στο ερώτημα/κατηγορία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος νωρίτερα αναρωτήθηκε αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, καθώς διόρισες το δ.σ. της ΑΔΑΕ χωρίς συνεννόηση.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία. Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το δ.σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ.Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση».

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επιτεθεί στον Στέφανο Κασσελάκη:

Το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε με ένα βίντεο στα social media στο οποίο ουσιαστικά μας ξεναγούσε στο γραφείο του στη Βουλή, αναφέροντας επίσης τον τρόπο που θέλει να λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εξηγεί δηλαδή ότι το κόμμα στο οποίο είναι πρόεδρος δεν επιθυμεί να ψηφίζει νόμους πίσω από κλειστές πόρτες και οι βουλευτές να είναι «χειροκροτητές» αυτών, αλλά θέλει ο κόσμος μέσω της πλατφόρμας του κινήματος να επιλέγει το πώς θα κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως «χειροκροτητές». Δεν πρέπει να δουλεύει έτσι η πολιτική.

Σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά.
Και χτίζουμε κάτι τελείως καινούργιο. Πώς θα γίνει αυτό;
Ενεργοποιούμε τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό μας.
Τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ότι φτιάχνουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν από τις εκλογές αλλά από σήμερα.
Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις.
Διότι αυτό είναι τελείως νέο μοντέλο παραγωγής πολιτικής.
Και χρειάζεται μόνο ένα: εσένα!».

Από τα παραπάνω φαίνεται πως πιάστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, και προσπάθησε να φτιάξει και να περάσει ένα δικό του αφήγημα. Πιο συγκεκριμένα κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι με αυτά του τα λόγια και πιο συγκεκριμένα με την ατάκα «σε αυτό το σύστημα βάζουμε φωτιά» αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία, λέγοντας επίσης ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκίνησε καλά.

Βέβαια δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ενεργοποίησε και τη γνωστή καραμέλα των τελευταίων εβδομάδων ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει πολιτικές θέσεις (παρόλο που τις έχει παρουσιάσει, αναρτήσει και βγάλει παραέξω μέσω των μελών του κόμματος), σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του στο STAR.

Πιο χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι νόμοι ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, και ψηφίζονται από τους βουλευτές που είναι οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού έθνους. Υπάρχουν και νομοσχέδια που ψηφίζονται από αυξημένες πλειοψηφίες. Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να μας πει; Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Την αρχή της πλειοψηφίας; Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς εκφράσαμε μια ευχή να αποκτήσει η χώρα μας σοβαρή αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό. Ας δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πολλά η εικόνα μιλάει από μόνη της και δυστυχώς βγαίνουν γρήγορα συμπεράσματα. Θέλουμε να αντιπαρατεθούμε συνολικά και περιμένουμε ρητώς διατυπωμένες πολιτικές θέσεις και προτάσεις».

Η αλήθεια φυσικά όπως καταλαβαίνετε είναι εντελώς διαφορετική με την κυβέρνηση να ψάχνει με τεράστια αγωνία το πώς να φτιάξει αφηγήματα που τη βολεύουν, ώστε να απαντάει σε αυτά. Φυσικά η ειρωνεία εδώ είναι και άλλη, καθώς αναρωτιόμαστε πώς γίνεται κάποιος να μιλάει στο όνομα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας την ίδια ώρα που ο ίδιος έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι αν γινόταν εμφύλιος ο Αλέξης Τσίπρας θα «πήγαινε» απ’ τα χέρια του.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…