Ο Κασιδιάρης νέος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων – Ο καταδικασμένος νεοναζί στο Δημαρχείο;

Παρά τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην Αθήνα, αρνητική εξέλιξη η διαφαινόμενη εκλογή Κασιδιάρη

κασιδιαρης

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές ολοκληρώθηκαν μετά και το δεύτερο γύρο που διεξήχθη χθες (15/10) και η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν ανατροπές τις οποίες πολλοί δεν περίμεναν και οι οποίες έδειξαν τη φθορά τη Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχασε σχεδόν σε όλους τους μεγάλους δήμους.

Η ΝΔ δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε σε Αθήνα, ούτε σε Θεσσαλονίκη αλλά ούτε και στην Πάτρα, όπου ο υποψήφιος του ΚΚΕ Κώστας Πελετίδης ανανέωσε τη θητεία του για τρίτη φορά.

Η πιο τρανταχτή ήττα βέβαια ήταν του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έχασε πανηγυρικά από τον Χάρη Δούκα, με διαφορά 12 μονάδων, μην καταφέρνοντας να συνεχίσει το καταστροφικό έργο του στο Δήμο Αθηναίων.

Η τραγική είδηση για την Αθήνα είναι όμως ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα και τους σταυρούς των υποψηφίων, ο καταδικασμένος νενοναζί Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου καθώς η παράταξη του συγκέντρωσε ένα ποσοστό κοντά στο 8% και ο ίδιος ως επικεφαλής εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος.

Σίγουρα η ήττα Μπακογιάννη είναι μια θετική εξέλιξη για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας, όμως η επανεμφάνιση και επίσημα του φυλακισμένου Κασιδιάρη αποτελεί μελανό σημείο για την Αθήνα αλλά και συνολικά για το πολιτικό σύστημα καθώς φαίνεται ότι οι φασίστες έχουν ακόμα κάποιο κοινωνικό έρεισμα.

Δείτε τα αποτελέσματα στο Δήμο Αθηναίων: