Ο "Καρυοθραύστης" – Ένα παραμύθι ενηλικίωσης στο Rex

Η Κλάρα Στάλμπαουμ, ενήλικη πια, ακολουθεί την πορεία ενός μοναχικού ταξιδιού στο μεταίχμιο πραγματικότητας και ονείρου. Θα ζήσει μοναδικές περιπέτειες,…

karyothraystis

Η Κλάρα Στάλμπαουμ, ενήλικη πια, ακολουθεί την πορεία ενός μοναχικού ταξιδιού στο μεταίχμιο πραγματικότητας και ονείρου. Θα ζήσει μοναδικές περιπέτειες, θα αναμετρηθεί με τους φόβους και τις επιθυμίες της. Όπως επίσης θα συναντήσει και τον ξύλινο Καρυοθραύστη της, αλλά το love-story τους δε θα επαναληφθεί. Εκείνος θα παραμείνει ξύλινος, εκείνη θα χαθεί στους δρόμους της αναζήτησης μιας μακρινής ουτοπίας.

Ένα παραμύθι ενηλικίωσης που λαμβάνει χώρα στις παραμονές Χριστουγέννων, ένα παραμύθι μόνο για ενήλικες. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος ξανασκηνοθετεί τον Καρυοθραύστη –πρώτη φορά τον είχε ανεβάσει το 2010- σε μια προσωπική ανάγνωση του κλασικού έργου με τους ήρωές του σε ένα περιθωριακό πλαίσιο, να αναμετριούνται και πάλι με το γυμνό σώμα, τη σκηνικότητα του χώρου και τις ακραίες αντιθέσεις. Η παράσταση θα ανέβει από 15 Δεκεμβρίου και για έξι παραστάσεις στο Rex με το χοροθέατρο Oκτάνα. Η δραματουργία είναι της Ξένιας Αηδονοπούλου, τα κοστούμια της Νατάσσας Δημητρίου και ερμηνεύουν οι Ιωάννα Αντώναρου, Τάσος Καραχανίδης, Τάσος Καραχάλιος, Άρης Παπαδόπουλος και Χρήστος Στρινόπουλος. Το έργο είναι ακατάλληλο για άτομα κάτω των 18 ετών.

Λενιώ Αλεξίου

Πηγή: tospirto.net

Info

15 Δεκεμβρίου 2014 
Και στις 16 /12, 22-23/12, 29-30 /12. Rex (Πανεπιστημίου 48, Αθήνα). Εισιτήρια: 15 ευρώ | Φοιτητικά /Ανέργων: 10 ευρώ. Ώρα: 21.30.

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…