O Καρίμ Μπενζεμά μηνύει τον υπουργό της Γαλλίας

Ο Ζεράλντ Νταρμανέν είχε κατηγορήσει τον ποδοσφαιριστή ότι συνδέεται με τη σουνιτική μουσουλμανική ισλαμιστική οργάνωση, Μουσουλμανική Αδελφότητα.

μπενζεμα

Ο αστέρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Καρίμ Μπενζεμά, προχώρησε στην άσκηση μήνυσης κατά του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε κατηγορήσει τον ποδοσφαιριστή ότι συνδέεται με τη σουνιτική μουσουλμανική ισλαμιστική οργάνωση, Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γάλλου αθλητή, η δήλωση που είχε πραγματοποιήσει ο υπουργός Ζεράλντ Νταρμανέν «σπιλώνει την τιμή και την υπόληψη του Μπενζεμά.

Τι είναι η Μουσουλμανική αδελφότητα

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι απαγορευμένη οργάνωση σε πολλές χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία. Ιδρύθηκε πριν από περίπου 80 χρόνια στην Αίγυπτο και βρίσκεται πίσω από την «ιδεολογία» πολλών σύγχρονων ισλαμιστικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς.

Κατά κύριο λόγο είναι «ιδεολογικό κίνημα» χωρίς επίσημη δομή, αλλά δεν υπόκειται σε περιορισμούς στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιρροή της ομάδας στην Ευρώπη γίνεται μέσω άλλων οργανώσεων που διεξάγουν εκστρατείες για ισλαμικά ζητήματα, όπως η μαντήλα.

Το σχόλιο του κ. Νταρμανέν τον Οκτώβριο έγινε αφού ο παίκτης έγραψε στο Twitter την υποστήριξή του στον λαό της Γάζας ως «θύματα και πάλι άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά». Ωστόσο, ο υπουργός τον κατηγόρησε για σχέσεις με τη μουσουλμανική Αδελφότητα γιατί δεν έγραψε κάτι για τους Ισραηλινούς που σκοτωθήκαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η απάντηση του Μπενζεμά

Ο Καρίμ Μπενζεμά ο οποίος μετά από μία τεράστια καριέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία, εξέδωσε γρήγορα μια διάψευση και απείλησε με νομικές ενέργειες εναντίον του υπουργού για συκοφαντική δυσφήμιση.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…