Ο Καπουτζίδης μίλησε για όλα: Η απάντηση στο «κακιά αδερφή» και στο σχόλιο του Πορτοσάλτε

«Δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης», εξομολογήθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης 

NewsRoom 16/05/2022 | 14:19

Για το απαράδεκτο σχόλιο περί κακιάς αδερφής, για τα όσα έγιναν στον μουσικό διαγωνισμό αλλά και για το σημερινό σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε μίλησε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Σχετικά με την επική απάντηση που έδωσε στο «κακιά αδερφή», ο ηθοποιός-σκηνοθέτης δήλωσε αναλυτικά:

«Το σκέφτηκα εκείνη τη μέρα και το είπα στη Μαρία και μου είπε "ναι πες το". Για να μην νομίζετε ότι ανακάλυψα την πυρίτιδα, υπάρχει όρος στα αγγλικά που στα ελληνικά σημαίνει επανοικειοποίηση, κάτι που στην Ελλάδα γνωρίζουν μόνο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Όταν μία πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις βάζει στο δικό της λεξιλόγιο κι έτσι ο προσβλητικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή, αν μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα. Στην Ελλάδα καθόμαστε και ακούμε ό,τι έρθει του άλλου και σκύβουμε το κεφάλι και νομίζω ότι πρέπει αυτό το πράγμα να αλλάξει».

Απαντώντας στο σημερινό σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε, ο Γιώργος Καπουτζίδης σημείωσε: «Δεν θεωρώ ότι είχε κακή πρόθεση, απλώς νομίζω ότι δεν γνωρίζει τη λέξη επανοικειοποίηση, το ότι αυτό έχει να κάνει με διαδικασία και δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Ίσα ίσα είναι μια διαδικασία με πάρα πολύ καλή ποιότητα και με καλό αποτέλεσμα, γιατί στην ουσία αφαιρεί κακοποιητικές λέξεις από το λεξιλόγιό μας».

Ενώ τέλος αναφέρθηκε σε άγνωστο σκηνικό που έχει βιώσει, αποκαλύπτοντας πως «το 2006, όταν παρουσίαζα τη Eurovision δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει για τον τρόπο που παρουσίασα εγώ τη βραδιά, επειδή έλεγα "Αννούλα" κι εννοείται με είχε πει "αδερφή και αδερφάρα", μετά είπε τη φράση "όξω πο...στη κι άσχημε".

Αυτές οι φράσεις στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής, πέρασαν. Αυτές οι φράσεις, στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής πέρασαν, έλεγαν Αννούλες τα gay παιδιά για να τα κοροϊδέψουν. Δημιούργησε μια νέα βρισιά».