Ο καντηλανάφτης των νεκρών του Ματιού

Το να χώνει τη μουσούδα της στους νεκρούς και να τους εκμεταλλεύεται χωρίς οίκτο, το να χρησιμοποιεί το Μάτι ως όπλο ανταγωνιστικότητας, τον καθιστά χυδαίο και άξιο αποστροφής. 

5467117

Η λέξη «χρησιμοθηρία» εμπεριέχει μέσα της τη λέξη «θήρα». Θήρ σήμαινε το σαρκοφάγο ζώο και θήρα το κυνήγι. Και ο πρωθυπουργού πάνω σε αυτή τη λέξη είναι αγκιστρωμένος. Πότε ως σαρκοφάγο ζώο και πότε ως κυνηγός, ο Μητσοτάκης  επιδιώκει ό,τι ικανοποιεί τις πολιτικές του ανάγκες. Με κυνικό ωφελιμισμό δεν διστάζει να τρέφει την εξουσία του με νεκρούς και να τους «ξεθάφει» κάθε φορά που στριμώχνεται. Είναι ένας αρρωστημένος τυμβωρύχος. 

Έχει σημασία να του επαναλάβει κάποιος την αλήθεια; Θα προκαλέσει αυτό κάποια ανακούφιση ή δικαίωση των ανθρώπων που κάηκαν, αν γνωρίζουν οι αγαπημένοι τους πως ακριβώς έγινε το κακό; Ο πόνος του βίαιου  θανάτου είναι ανεκδιήγητος για τους εναπομείναντες κι η θλίψη τους εντονότερη. Αλλοίμονο, δεν υπάρχει ανακούφιση. Και δεν είναι αυτοί που θα φωνάξουν στον Μητσοτάκη «Επιτέλους! Πάψε!». 

Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε τότε και ως όφειλε ανέλαβε ξεκάθαρα την πολιτική ευθύνη. Αλλά οι άλλοι πολίτες γνωρίζουν ποιες κυβερνήσεις έκαναν μια φρικτή ποντικοπαγίδα το Μάτι; Ποιοι νομιμοποίησαν τερατώδεις δομικές παραβιάσεις, περιφράξεις των εξόδων στη θάλασσα; Διότι όλα αυτά δεν δομήθηκαν επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιανού νεοδημοκράτη ήταν το οικόπεδο που παγιδευτήκαν και κάηκαν ζωντανοί 26 άνθρωποι, επειδή έκλεισε τη πρόσβαση στη θάλασσα;
Ποιοι ήταν επικεφαλής αρμόδιοι των ειδικών σωμάτων που χειρίστηκε το αυτό το πρωτοφανές και μοναδικό αυτό φυσικό φαινόμενο που προκάλεσε ανείπωτη τραγωδία; Και τι έγιναν αυτοί οι αρμόδιοι, ποιος τους απέπεμψε και ποιος τους ξαναπήρε και τους αναβάθμισε; Τι είπε στον ΟΗΕ ο Κ Μητσοτάκης για την κλιματική αλλαγή και την τραγωδία του Ματιού;  Διότι μόνο αν γνωρίζουν θα καταλάβουν ότι οι κυβερνώντες ασελγούν στη μνήμη των νεκρών, κάθε φορά που λιποτακτούν πολιτικά.

Θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να περιοριστεί σε επιχειρήματα που προκαλούν γέλωτα. Συνομιλίες με εξωγήινους στον Υμηττό, το χιόνι που πέφτει βράδυ και σκεπάζει μόνο καμπαναριά κι όχι την Αττική Οδό ή την Κατεχάκη, η κακοκαιρία «Μήδεια» που έπνιξε τα παιδιά της για χάρη του Ιάσωνα…Αλλά το να χώνει τη μουσούδα της στους νεκρούς και να τους εκμεταλλεύεται χωρίς οίκτο, το να χρησιμοποιεί το Μάτι ως όπλο ανταγωνιστικότητας, τον καθιστά χυδαίο και άξιο αποστροφής. 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα