Ο Κάνιε Γουέστ εναντίον των αμβλώσεων και με αλεξίσφαιρο γιλέκο στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση

Ο Αμερικανός ράπερ Κάνιε Γουέστ στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου καταφέρθηκε εναντίον της πορνογραφίας και των αμβλώσεων, αφήνοντας τις χειρότερες εντυπώσεις και προκαλώντας αντιδράσεις στο ακροατήριο. 

NewsRoom 20/07/2020 | 15:02

Φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο στο οποίο ήταν γραμμένη η λέξη «security» και έχοντας ξυρίσει το 2020 στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ο Γουέστ επί λίγο περισσότερο από μία ώρα καταφέρθηκε εναντίον των αμβλώσεων, κάλεσε μέλη του κοινού στην σκηνή και κάποια στιγμή έβαλε τα κλάματα. 

«Η ελευθερία δεν προέρχεται από τις εκλογές. Η ελευθερία έρχεται όταν δεν ανεβάζουμε πορνογραφία. Η ελευθερία έρχεται όταν δεν παίρνουμε percoset» (σ.σ. ισχυρό οπιούχο αναλγητικό), είπε μεταξύ άλλων ο ράπερ.

«Ο πατέρας μου ήθελε η μητέρα μου να κάνει άμβλωση. Η μητέρα μου μου έσωσε τη ζωή. Δεν θα υπήρχε Κάνιε Γουέστ διότι ο πατέρας μου ήταν πολύ απασχολημένος», τόνισε ξεσπώντας σε κλάματα.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πιστεύει πως οι αμβλώσεις πρέπει να παραμείνουν νόμιμες, όμως οι γυναίκες να αποθαρρύνονται να προχωρούν σε τερματισμό της εγκυμοσύνης τους, προτείνοντας «όσοι κάνουν ένα παιδί να λαμβάνουν ένα εκατομμύριο δολάρια».

Ακόμη, ο Γουέστ έδωσε έναν μονόλογο για την Χάριετ Τάμπμαν για να υποστηρίξει πως η γνωστή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών τον 19ο αιώνα και ακτιβίστρια υπέρ της κατάργησης της δουλείας δεν απελευθέρωσε τους σκλάβους.

«Η Χάριετ Τάμπμαν ποτέ δεν απελευθέρωσε τους σκλάβους στην πραγματικότητα, απλώς τους έβαλε να εργάζονται για άλλους λευκούς», σχολίασε ο ράπερ, προκαλώντας την αντίδραση του κοινού.