Ο Καμμένος ξεγύμνωσε στη Βουλή τον "βασιλιά" των τραπεζών

Σφοδρή επίθεση στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά τη συζήτηση στην…

kammenos1 1

Σφοδρή επίθεση στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων
κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί της Ενδιάμεσης Έκθεσης της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική 2013.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τον διοικητή τη ΤτΕ ότι αρνήθηκε να καταθέσει στη Βουλή τις εκθέσεις της BlackRock για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και ότι «του είπε ψέματα» όταν δεσμεύθηκε πως θα του την δώσει.

«Είστε από τους υπευθύνους μετατροπής μίας δημοσιονομικής κρίσης σε τραπεζική κρίση»,ανέφερε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε: «Ίσως οι ερωτήσεις μου να βοηθήσουν σε ποινική διερεύνηση ευθυνών σας στο μέλλον».

Τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του κ. Προβόπουλου είχε αποκαλύψει και το Hot Doc, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση της αγοράς της Proton Bank από το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε επίσης τον κ. Προβόπουλοα και για την απώλεια χρημάτων από το PSI σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και ασφαλιστικά ταμεία. Μία υπόθεση που είχε αποκαλύψει το Hot Doc.

Επίσης ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι ο κ. Προβόπουλος δεν έδωσε στοιχεία ούτε στη Δικαιοσύνη για τα CDS «για να βρεθεί ποιος πόνταρε στην πτώχευση χώρας», δεν έδωσε στοιχεία για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. «Δεν μπορούσατε να ελέγξετε αν είχαν πληρώσει τους αναλογούντες φόρους στην Ελλάδα;», ρώτησε.

Αναφέρθηκε ακόμη στα δάνεια που λαμβάνουν επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ότι ο ΔΟΛ έλαβε 98 εκατ. ευρώ προ ημερών και ο Πήγασος 23 εκατ. «Αυτά τα πράξατε με δική σας απόφαση ή μετά από εντολή κυβέρνησης και τρόικας;», ρώτησε.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ρώτησε τον κ. Προβόπουλο και για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σημειώνοντας ότι «πέραν της γνωστής κυρίας στο ΤΧΣ (σ.σ. Τ. Σακελαρίου) έχει διοριστεί ο κ. Μακάς που εμπλέκεται στα CDS».
 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…