Ο Καμίνης θυμήθηκε τα αδέσποτα λόγω των εκλογών

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αθηναίων με το Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στην περιοχή «Καλογήρου Μελίσσια» Μεγάρων.…

kaminis 2

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αθηναίων με το Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στην περιοχή «Καλογήρου Μελίσσια» Μεγάρων. Όπως έχει γίνει γνωστό οι εγκαταστάσεις δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, που ορίζει η νομοθεσία, (αντιστοιχία τετραγωνικών μέτρων ανάλογα με τα ζώα που φιλοξενούνται, ύπαρξη μεμονωμένων κλουβιών κ.ά.) και αυτό προφανώς δεν είχαν φροντίσει να το ελέγξουν οι αρμόδιοι του Δήμου Αθηναίων όταν δέχτηκαν την δωρεά.

Τα προβλήματα διογκώνονται και εξαιτίας του αριθμού των ζώων που φιλοξενούνται εκεί. Θυμίζουμε ότι στις 26 Νοεμβρίου 2012 ο Δήμος Αθηναίων είχε επισήμως ανακοινώσει πως «πραγματοποιεί ένα ακόμη βήμα για την προστασία των αδέσποτων ζώων με τη δημιουργία του “Δημοτικού Καταφυγίου” αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη του για τους τετράποδους φίλους μας».

Το Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στην περιοχή «Καλογήρου Μελίσσια» Μεγάρων έγινε πραγματικότητα χάρη στην δωρεά της Ελένης Ανδρέου – Γουίν, η οποία και προσέφερε στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας το κυνοκομείο, που είχε δημιουργήσει.

Όμως σχεδόν αμέσως μετά τη δωρεά παρουσιάστηκαν προβλήματα και παραμένουν και εξαιτίας της κακής συνεργασίας ανάμεσα στην κα Ανδρέου – Γουίν με τον Δήμο Αθηναίων αλλά και εξαιτίας εκείνων που ανέλαβαν τη διαχείριση του δηλαδή η «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ΕΚΑΤΗ”». Θυμίζουμε ότι η δωρήτρια έφτασε στο σημείο να το ζητάει πίσω!

Πλέον στον χώρο του καταφυγίου θα πρέπει να γίνουν απαραίτητες εργασίες αλλά θα πρέπει και να μειωθεί ο αριθμός των σκυλιών που διαμένουν εκεί και είναι ήδη 120 στο μισό.

Άλλωστε τα καταφύγια – κυνοκομεία είναι προσωρινός χώρος φιλοξενίας των αδέσποτων και απαγορεύεται ο μόνιμος εγκλεισμός των ζώων σε αυτά. Από την άλλη η Ελένη Ανδρέου – Γουίν όταν παραχώρησε το κυνοκομείο το έκανε υπό την προϋπόθεση ότι τα 50 ζώα που φιλοξενούνταν ήδη εκεί θα παρέμεναν στο χώρο υπό την αιγίδα του δημοτικής αρχής.

Από τις 10 Φεβρουαρίου το www.zoosos.gr έχει απευθυνθεί στον αρμόδιο αντιδήμαρχο αντιδήμαρχος για θέματα Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Άγγελο Αντωνόπουλο, ζητώντας πληροφορίες για το τι πραγματικά συμβαίνει στο Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στα Μέγαρα αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει καμιά απολύτως απάντηση.

Σήμερα διαβάσαμε πως ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης – εν όψει και της προεκλογικής περιόδου – ζητάει από τους δημότες να συνδράμουν. Μέσω twitter τονίζει: «Ζητάμε επειγόντως να μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότεροι αδέσποτοι σκύλοι για να λυθεί το πρόβλημα στην Αθήνα».

Εξηγεί δε πως «Για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων ζήτησα από τον κ. Τσιαυτάρη τροποποίηση της ισχύουσας ΚΥΑ για τα δημοτικά καταφύγια».

Ο κ. Καμίνης κατά την πάγια τακτική του αντιμετωπίζει τα ζώα ως πρόβλημα αλλά δεν κάνει και πολλά για να βρεθούν λύσεις.

Ο κ. Καμίνης, που είναι τόσα χρόνια δήμαρχος της πρωτεύουσας, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η φιλοζωική πολιτική ενός δήμου δεν ασκείται μέσω twitter και δεν μπορεί να υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα όταν ζητάς «φιλοξενία» των αδέσποτων.

Ο κ. Καμίνης σίγουρα γνωρίζει τη διαφορετική σημασία των λέξεων «φιλοξενώ» και «υιοθετώ». Η πρώτη αφορά κάτι το προσωρινό, ενώ η δεύτερη ισοδυναμεί με ισόβια δέσμευση.

Και η καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας – την οποία ο Δήμος Αθηναίων (αν και δεν είναι ο χειρότερος) εντούτοις δεν την προάγει αποτελεσματικά και ουσιαστικά – σε αυτό στοχεύει.

Η καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας – μαθήματα στα σχολεία, δράσεις, εκδηλώσεις, προβολές ταινιών, ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας – είναι απαραίτητη για να συμβάλλει στην αλλαγή της αντίληψης των δημοτών, για να καταλάβουμε ότι η φροντίδα των δικών μας ζώων και των αδέσποτων είναι ισόβια δέσμευση και όχι ευκαιριακή.

Όμως όπως φαίνεται ο δήμαρχος Αθηναίων δείχνει μια κάποια έγνοια για τ’ αδέσποτα κυρίως για να αλιεύσει τις ψήφους των δημοτών που νοιάζονται για ζώα.

Κύριε Καμίνη, πότε θα μας ενημερώσετε για το τι πραγματικά συμβαίνει στο Καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων;

http://www.zoosos.gr/article/5107/o-kamines-thumetheke-t-adespota-logo-t…

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…