Ο καλός δικομματισμός, ο κακός ΣΥΡΙΖΑ και ο μπαμπάς Κυριάκος

Είναι κουραστικό να διαβάζεις όσα είπε ο Μητσοτάκης στη διαδικτυακή συζήτηση της Τετάρτης με θέμα: 200 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδας: 1821-2021. Από το ιδεώδες στην πράξη της Δημοκρατίας, τότε και τώρα. Γιατί πρέπει:

5003146 1

Να σχολιάζεις χαμηλόφωνα -μην ακούσει η γειτονιά τις βωμολοχίες- τα ψέματα, τις ανοησίες, τους ύμνους στον εαυτό του, που απάγγειλε με δήθεν επιστημονική οίηση, που θυμίζει Γεραπετρίτη.

Να αντέξεις τη συστηματική συκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα με ύφος και όρους μπαμπά που τον έχουν στεναχωρήσει τα ανυπάκουα παιδιά του.

Και να τσαλαβουτάς μέσα στον παχύρευστο φαρισαϊσμό, μπας και βρεις κάτι που να έχει κάποιο ενδιαφέρον.

Να λοιπόν κάτι με κάποιο ενδιαφέρον: Πώς βλέπει ο Μητσοτάκης τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ένα δεύτερο ακόμα πιο ενδιαφέρον: Πώς μαρτύρησε χωρίς ξύλο το όνειρο, ή και το σχέδιο, του ίδιου και των από πίσω του για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς πλάκα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για τον πρωθυπουργό ένα είδος εχθρού παλιού τύπου. Σιδηρούν παραπέτασμα, και τέτοια. Τον χαρακτηρίζει -τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι τον Κυριάκο, τον Βορίδη, ή τον Άδωνι- «ασθενής προσήλωση στους δημοκρατικούς κανόνες, υπονόμευση των παραδοσιακών θεσμών, απόπειρα ελέγχου της Δικαιοσύνης, επίθεση σε βάρος των ‘συστημικών’ ΜΜΕ και ιδιαίτερα η άρνηση της νομιμότητας των πολιτικών του αντιπάλων».

Αυτά. Και μην σπεύδετε να εκτονωθείτε γαλλιστί. Γιατί ο Μητσοτάκης, που περιέγραψε τον εαυτό του στην ίδια συζήτηση σεμνότατα όχι μόνο ως κεντροδεξιό, και φιλελεύθερο, αλλά και ως μεγάλο μεταρρυθμιστή της ΝΔ, δεν το αφήνει το πράγμα έτσι. Προτίθεται να μεταρρυθμίσει μετά τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Λέει λοιπόν: «Αυτό που θα θέλαμε να πετύχουμε -δεν ξέρω αν είναι εφικτό- θα ήταν να επιστρέψουμε σε ένα σύστημα με δύο κόμματα -το οποίο θα είχε κάποια από τα χαρακτηριστικά του παλαιότερου δικομματικού συστήματος- που τουλάχιστον εγκαταλείπουν τα πιο ακραία στοιχεία τους. Εμείς, η Νέα Δημοκρατία, δεν τα είχαμε ποτέ, αλλά αυτή είναι μια πρόκληση που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω αν είναι σε θέση να το κάνουν, αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν ήταν σε θέση να προσαρμοστούν πλήρως και αυτό είναι πρόβλημα για την δημοκρατία… Θα ήταν για μένα πολύ καλύτερα τα πράγματα αν μπορούσαν να εγκαταλείψουν ένα τμήμα του παλιού εαυτού τους. Δεν ξέρω αν είναι ικανοί να το πράξουν».

Πες το Χρυσόστομε!

Θα θέλαμε να πετύχουμε!!

Έτσι, στον πληθυντικό των αγνώστων.

Θα θέλαμε -ποιοι θα θέλατε;

Να πετύχουμε -ποιοι να πετύχετε; Η Θύρα 7, η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, ο Λασκαρίδης, οι Μορμόνοι, η δέκατη μασονική στοά;

Μυστήριο. Αλλά τι θα ήθελαν να πετύχουν το λέει ο άνθρωπος καθαρά. Πιο καθαρά δεν γίνεται. Ένα καλό, χωρίς μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο ανταγωνιστικών κομμάτων, δικομματισμό.

Όνειρο βλέπω, μη με ξυπνάτε.

Και τι χρειάζεται να γίνει πράξη αυτό το ιδεώδες του Μητσοτάκη;

Ένας αντάξιος αυτού του καλού δικομματισμού ΣΥΡΙΖΑ.

Να εγκαταλείψει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα τμήμα του παλιού εαυτού του. Ένα χέρι, ένα πόδι, κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Όχι όλο τον εαυτό του. Και όσον αφορά τη ΝΔ, αυτή είναι έτοιμη να δεχτεί τον άσωτο στην αγκαλιά της, αφού δεν είχε ποτέ στις γραμμές της ακραία στοιχεία. Επιβεβαίωση που δεν αποτελεί μόνο άλλη μια απόδειξη της ειλικρίνειάς του Μητσοτάκη, αλλά και μια παρηγοριά για όσους τυχόν ανησυχούν με διάφορα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.

Τη ειλικρίνεια του πρωθυπουργού έρχεται να επιβεβαιώσει και η περιγραφή της προεκλογικής τακτικής της ΝΔ: «Τι κάναμε πριν εκλεγούμε; Μπορώ να σας πω ότι αγνοήσαμε παντελώς (τον ΣΥΡΙΖΑ) κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας μας. Εγώ μίλησα για το δικό μου όραμα για το μέλλον της χώρας».

Και μόνο αυτό να κρατήσει κανείς από τον ποταμό της αλήθειας, ότι δηλαδή αγνόησαν παντελώς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είπαν τίποτε κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν σήκωσαν μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν οργίασαν κατά του ΣΥΡΙΖΑ με χιλιάδες fake news, και με όρους προδοσίας, Μαδούρο, Βόρειας Κορέας, Σοβιετίας, κόκκινων διαβόλων και κίτρινου πυρετού, αρκεί για να καταλάβει κανείς ένα τουλάχιστον πράγμα; Όχι μόνο με τη Μαρέβα, αλλά και με την αλήθεια κοιμάται και ξυπνάει ο Μητσοτάκης.

Ευτυχώς, γιατί σκεφτείτε να ήταν ψεύτης!

ΥΓ. Την επόμενη μέρα στο Ζάππειο ο Μητσοτάκης από μπαμπάς αυστηρός, που θέλει να συμμορφώσει τα παιδιά του, μας προέκυψε παιδοκτόνος. Να τους συντρίψουμε να τελειώνουμε είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από όσα είπε για μαύρα διαλείμματα και κόκκινα άκρα. Και δημιούργησε κλίμα αγωνίας και ανησυχίας εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μας αναμορφώσει, ή θα μας συντρίψει;

Μαμά, φοβάμαι!

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης