Ο "Καλιγούλας" του Αλμπέρ Καμύ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Στάνκογλου

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει από τις 3 Φεβρουαρίου τον «Καλιγούλα» του Αλμπέρ Καμύ σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη-Knutsen, με τον Γιάννη Στάνκογλου στο ρόλο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα.

585d35501dc524e3748b4887

Στο πιο γνωστό έργο του Αλμπέρ Καμύ, ο Καλιγούλας οδηγείται στα όρια της παράνοιας μετά την απώλεια της αδελφής και ερωμένης του Δρουσίλλας. Η βία, οι συγκρούσεις, οι πλεκτάνες, οι διαξιφισμοί με τους Πατρίκιους συνθέτουν ένα ασφυκτικό σκηνικό, που ο ίδιος επί της ουσίας δημιουργεί, προκειμένου να προκαλέσει τον θάνατό του. Γίνεται καθρέφτης της κοινωνίας γύρω του και ενσαρκώνει με απόλυτη συνείδηση τον παραλογισμό της ύπαρξης και το ανέφικτο της ευτυχίας.

Ο «Καλιγούλας» είναι η ιστορία μιας «ανώτερης» αυτοκτονίας.

«Πώς αλήθεια αποτυπώνει κανείς σκηνοθετικά ένα χαρακτήρα, όπως ο Καλιγούλας, που την αντίληψή του για την ματαιότητα της ύπαρξης τη “φοράει” πάνω του σαν ρούχο και δίνει μια μοναδική, μια ανεπανάληπτη παράσταση περιφρόνησης της ζωής; Αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Ο Καλιγούλας αυτοθυσιάζεται. Δεν είναι ένας παράφρων. Ο παραλογισμός του έχει λόγο. Ο θάνατος, κάτι το οποίο αντιλαμβάνεται σε όλο του το εύρος, είναι το μόνο σίγουρο στο παράλογο στροβίλισμα της ανθρώπινης ζωής . Και έτσι γίνεται το παράδειγμα. “Πόσο σκληρό, Σεζόνια, πόσο πικρό, να γίνεσαι άνθρωπος”»

Αλίκη Δανέζη-Knutsen

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση— Φρανσουάζ Αρβανίτη

Σκηνοθεσία — Αλίκη Δανέζη-Knutsen

Σκηνικά — Μαγιού Τρικεριώτη

Κοστούμια — Μαρίνα Χατζηλουκά

Φωτισμοί — Αλέκος Γιάνναρος

Μουσική — Blaine Reininger

ΚΙΝΗΣΗ — Νίκος Δραγώνας

Στο ρόλο του Καλιγούλα — Γιάννης Στάνκογλου

Παίζουν οι ηθοποιοί — Θεοδώρα Τζήμου, Κώστας Αρζόγλου Νίκος Πουρσανίδης, Γιώργος Συμεωνίδης Μιχάλης Αφολάνιο, Αριστοτέλης Αποσκίτης Χάρης Εμμανουήλ, Δημήτρης Λιόλιος Στράτος Σωπύλης, Κώστας Λάσκος

Πρωτότυπη μουσική live επί σκηνής ο Blaine Reininger των Tuxedomoon

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 – 34, Πειραιάς

3 Φεβρουαρίου έως 26 Μαρτίου 2017

Τετάρτη & Κυριακή // 19:00

Πέμπτη & Παρασκευή // 20:30

Σάββατο // 18:00 & 21:00

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, η απογευματινή παράσταση μεταφέρεται στις 17:00 και η βραδινή παράσταση των 21:00 δεν Θα πραγματοποιηθεί, λόγω προγραμματισμένη προβολή σε απευθείας μετάδοση από την Μet Οpera στις 19:55, στην Κεντρική Σκηνή.

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη: 25 €

Κανονικό: 18 €

Φοιτητικό, 65 : 12 €

ΑΜΕΑ, Άνεργοι: 10 €

Κάθε Πέμπτη ειδική ενιαία τιμή: 8 €

Πληροφορίες – κρατήσεις: www.dithepi.gr

Ώρες ταμείου: Δευτέρα: ΑΡΓΕΙ

Τρίτη έως Σάββατο: 10.00-14.00 και 18.00-21.00

Κυριακή: 15.00-21.00