Ο κακός κρατούμενος Μαρτίνης και ο καλός Γιαννουσάκης

Καιρό τώρα, ο Ανδρέας Μαρτίνης, πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», εκθέτει το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας επί Σαμαρά, για τον ρόλο που έπαιξε στο θέμα του ξεπουλήματος του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

5948f4081dc524437a8b4862 1

Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Πέντε υπουργούς έχει κατονομάσει ως υπεύθυνους για παράνομες προσλήψεις, για ρουσφέτια, για το ίδιο το ξεπούλημα του Νοσοκομείου αρχικώς στον Βγενόπουλο και στη συνέχεια στην Πειραιώς του Σάλλα. Ο Αβραμόπουλος είχε διορίσει την πεθερά του στις δημόσιες σχέσεις, ο Άδωνις εκτελούσε εντολές Σάλλα και το δήλωνε μάλιστα με έγγραφα ζητώντας να φύγει το Δ.Σ. του Ιδρύματος επειδή το ήθελε ένας δανειστής, ο Σαμαράς είχε τη δική του πεθερά να δίνει εντολές σε ένα σύστημα που οι εκλεκτοί του έκαναν ως και εκβιασμούς, και το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Σημίτη μαζί με το πιο παλιό του γερο-Μητσοτάκη νοσηλευόταν τζάμπα όταν τα κόμματά τους έκαναν περικοπές στην Υγεία και ζητούσαν λιγότερο κράτος.

Αυτά ο Μαρτίνης δεν τα είπε μόνο στο Documento, τα κατέθεσε σε εισαγγελείς, τα είπε και στην Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία. Και τι είπαν οι θιγόμενοι; Τίποτα. Η ΝΔ επέλεξε την επικοινωνιακή τακτική του «μη μιλάς δεν είναι απαραίτητο» για να ξεπεράσει τον σκόπελο που ρίχνει στα βράχια την ηγετική της ομάδα, ενώ την ίδια ώρα η επικοινωνιακή ομάδα διαρρέει πως «δεν θα απαντήσουμε σε έναν υπόδικο». Έχει δικαίωμα να το κάνει; Ηθικά και πολιτικά όχι. Πρέπει να απαντήσουν δημόσια για όσα λέγονται πολλά από τα οποία (όπως το έγγραφο Άδωνη που ζητά να παραιτηθεί το Δ.Σ. επειδή το θέλει ο Σάλλας) είναι αποδεδειγμένα. Να βγουν και να πουν δηλαδή όχι ότι ο Μαρτίνης είναι υπόδικος (δικιά τους παρέα ήταν άλλωστε και τις δικές τους χάρες έκανε) αλλά αν λέει αλήθεια.

Πάμε τώρα στον έτερο κρατούμενο, ο οποίος δεν είναι υπόδικος αλλά καταδικασμένος ισοβίτης, για την υπόθεση του Noor 1, Μάκη Γιαννουσάκη. Στο σπίτι της πρώην συζύγου τού Γιανουσάκη βρέθηκε μισός τόνος ηρωίνης του Noor 1. Ο καταδικασμένος σε ισόβια, καταγγέλλει πως ο Πάνος Καμμένος, είχε επικοινωνία μαζί του στη φυλακή και του ζητούσε να καταθέσει εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη εμπλέκοντάς τον. Τι έκανε η ΝΔ; Ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση. Ο Γιαννουσάκης παρότι όχι απλώς είναι υπόδικος όπως ο Μαρτίνης αλλά καταδικασμένος για μισό τόνο ηρωίνη, είναι ξαφνικά αξιόπιστος. Η ΝΔ δεν κρατά ούτε στάση αναμονής, ούτε τοποθετείται πολιτικά γι’ αυτό που συμβαίνει. Και αυτό που συμβαίνει είναι πως γύρω από την υπόθεση Noor 1, πλέει και τσαλαβουτά επικίνδυνα η πολιτική ζωή. Για μια ακόμη φορά, την υπόθεση δεν χειρίζονται οι εισαγγελείς, αλλά ψιθυρολόγοι, διαπραγματευτές και ενδιάμεσοι και φυσικά επιχειρηματίες που υπόσχονται πολιτική διαιώνιση σε πολιτικούς.

Στις 15 Ιουνίου 2015, ο Μάκης Γιαννουσάκης είχε δηλώσει στο κανάλι του Αλαφούζου πως ο Μαρινάκης γνώριζε για το Noor 1. Στο δικαστήριο αναίρεσε. Τώρα ενοχοποιεί πολιτικούς.

Γνωρίζω καλύτερα από πολλούς πως οι πολιτικοί δεν πρέπει να είναι ανέγγιχτοι όχι μόνο γιατί έτσι εξασφαλίζεται η Δημοκρατία αλλά και γιατί έχουν οι ίδιοι αποδείξει πως πολλές φορές είναι ένοχοι με ασυλίες. Το θέμα λοιπόν δεν είναι ότι ο Γιαννουσάκης καταγγέλλει ό,τι καταγγέλλει, αλλά ότι η ΝΔ, είναι έτοιμη να ζητήσει εξηγήσεις (φαντάζομαι και εκλογές) για όσα λέει, με μεγάλη βιασύνη και χωρίς αυτοπροστασία.

Ο υπόδικος Μαρτίνης λοιπόν πέφτει βαρύς, αλλά ο πρεζέμπορος είναι ελαφρύς και ευκολοχώνευτος. Προφανώς και δεν πρόκειται για πολιτική σχιζοφρένεια. Πρόκειται για συμβόλαια.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων