Ο «Καίσαρ - Τζήμερος» διαλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει

Παιχνίδια με τις ζωές δυνητικών ασθενών του Covid-19 παίζει στο τουίτερ ο Θάνος Τζήμερος

cover
NewsRoom 02/04/2020 | 15:09

 Νέα ρεκόρ εμετικών δηλώσεων σπάει ο Θάνος Τζήμερος σε καιρό πανδημίας, «παίζοντας» αυτή τη φορά με τις ζωές δυνητικών ασθενών.

Σε ανάρτησή του στο twitter που απευθύνεται στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, αναφέρει το γεγονός ότι στην Ιταλία που μετρά καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς από τον κορονοϊό και το σύστημα υγείας της χώρας έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια του «λόγω έλλειψης ΜΕΘ εφαρμόζουν πρωτόκολλο επιλογής ασθενών».

Μέχρι εδώ καλά, αφού η ανάρτηση περιγράφει την πολύ δύσκολη πραγματικότητα που επικρατεί στην Ιταλία. Το γεγονός ότι η διαδικασία λέγεται «διαλογή» και όχι «επιλογή» το ξεπερνάμε.

Όμως ο Θάνος Τζήμερος -επειδή ακριβώς είναι... Θάνος Τζήμερος- δε σταμάτησε εκεί:

«Αν, χτύπα ξύλο, χρειαστεί να το κάνουμε κι εμείς κι η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν 65άρη Έλληνα που πληρώνει μια ζωή ασφαλιστικές εισφορές και σε έναν 30άρη Σομαλό που ήρθε χθες, τι προβλέπεται κύριε Μηταράκη;», καταλήγει η ανάρτησή του.

Το ενδιαφέρον είναι πάντως ότι η ανάρτηση έλαβε αρκετά σχόλια εξοργισμένων αναγνωστών που επιτέθηκαν φραστικά στον Θάνο Τζήμερο για την απαράδεκτη ανάρτησή του που προκαλεί την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.