O καιρός το Σαββατοκύριακο – Πότε προβλέπονται βροχές και ισχυροί άνεμοι

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο ενώ αναμένεται να υπάρξει και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, από την Τρίτη το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, με κύρια χαρακτηριστικά τους ανέμους, τις βροχές και τις καταιγίδες.

57ca5b521dc524a54d8b457d

Το επόμενο διήμερο θα υπάρξει μόνο τοπική συννεφιά, ενώ θα πέσουν λίγες ασθενείς βροχές στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και της βόρειας Κρήτης. Οι βοριάδες θα είναι ενισχυμένοι, 6 με 7 μποφόρ, ενώ σήμερα ενδέχεται πρόσκαιρα να φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται να σημειωθούν αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σε ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα, τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου και τα νησιά του βορείου Ιονίου. Μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά.

Στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα για βροχοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 14 έως 32, στην κεντρική και νότια από 15 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 30 και στην Κρήτη από 20 έως 28.

Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν πυκνότερες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς.

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…