«Ο κ. Πέτσας να ζητήσει συγνώμη για ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη»

«Πρωτοφανή, επιπόλαιη, αδόκιμη, επικίνδυνη και παντελώς αναπόδεικτη» χαρακτηρίζει τη δήλωση του Στ. Πέτσα για τη δίκη των χρυσαυγιτών για την επίθεση στο Συνεργείο, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας.

5942906d1dc524552e8b45f6

«Δεν πέρασε καιρός από προηγούμενη δήλωσή μας για την ευκολία, στα όρια της ελαφρότητας, με την οποία κυβερνητικά στελέχη μιλούν ακατάπαυστα και ακατάσχετα για τα ζητήματα της δικαιοσύνης, κυρίως για να πλήξουν την προηγούμενη κυβέρνηση του Σύριζα και το εμβληματικό έργο των κορυφαίων προσωπικοτήτων της νομικής κοινότητας στη χώρα μας, το έργο των ποινικών κωδίκων.

Και καταγγέλλαμε αυτά τα κυβερνητικά στελέχη ότι «μέσα  σε λίγες μόνο ημέρες από την κατάληψη των υπουργικών θώκων, εκδηλώνουν «περίσσευμα» δηλώσεων, άκρατo βερμπαλισμό αχρείαστη λεξιλαγνεία και, μάλλον, περίεργη αντίληψη για τη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη, και ειδικότερα η ποινική δικαιοσύνη, είναι το τελευταίο καταφύγιο(ultimum refugium) του κάθε πολίτη, ιδίως του κάθε κατατρεγμένου πολίτη, και αποτελεί το ύψιστο  και τελικό αγαθό (sumum bonum)κάθε ευνομούμενης κοινωνίας και διαιϊκής τάξης, την κορωνίδα του θετικού  δικαίου και ως τέτοια επιβάλλει  σε όλους όσους άμεσα ή έμμεσα έχουν σχέση με τον θεσμό της να επιδεικνύουν σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ορθολογισμό και σύνεση».

Φαίνεται όμως ότι παρότι είναι κυβερνητικοί υπουργοί και πρέπει να υπερασπίζονται το έργο της, συνεχίζουν ουσιαστικά να κάνουν αντιπολίτευση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση με εμμονή, με αστήρικτες και αναπόδεικτες μυθυστορίες, με πάθος στα όρια της εκδίκησης, με αποτέλεσμα να αποδεικνύονται απλά φανατικοί στη χειρότερη περίπτωση και έχοντες άγνοια στην καλύτερη.

Χαρακτηριστικότερη περίπτωση είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα, ο οποίος σε σχετική(«πιασάρικη») ερώτηση  δημοσιογράφου εάν ευθύνεται ο νέος Ποινικός Κώδικας, που ψήφισε η κυβέρνηση του Σύριζα, για την αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας όπου δικάζονταν οι φυσικοί(στελέχη της Χ.Α.) και οι ηθικοί αυτουργοί (Λαγός και Μίχος), όχι απλά υιοθέτησε την άποψη του δημοσιογράφου, αλλά πλειοδότησε κιόλας, με μοναδικό σκοπό και στόχο να πλήξει την κυβέρνηση του Σύριζα και να απαξιώσει τους Ποινικούς Κώδικες, ισχυριζόμενος ότι αυτοί ευθύνονται για την απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέα».

Πρόκειται για πρωτοφανή, επιπόλαιη, αδόκιμη, επικίνδυνη και παντελώς αναπόδεικτη, δήλωση, δεδομένου ότι ο κ. Πέτσας μένει απόλυτα εκτεθειμένος μετά την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου, με την οποία καταδικάστηκαν και οι φυσικοί και, κυρίως, οι ηθικοί αυτουργοί για την επίθεση στο «Συνεργείο» και την καταδικαστική αυτή απόφαση δεν την εμπόδισε κανένας ποινικός κώδικας του Σύριζα.

Αλήθεια δεν γνώριζε ο κ. Πέτσας ότι η Εισαγγελέας δεν είναι το δικαστήριο αλλά ένας παράγοντας της δικαιοσύνης που προτείνει και δεν αποφασίζει την τύχη των κατηγορουμένων; Δεν γνωρίζει ο κ. Πέτσας ότι η ποινική δίκη δεν περατώνεται με την πρόταση της Εισαγγελέα αλλά αποκλειστικά και μόνο με την έκδοση της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου; Τι ήταν αυτό που τον καθιστούσε τόσο βέβαιο για την «αθώωση» των μελών και των ηγετικών τους στελεχών και το διατύπωσε με τόση καθαρότητα στη δήλωσή του; Μήπως κάτι αλλάζει στη στάση της ΝΔ και της κυβέρνησης απέναντι στα μέλη και τα στελέχη της Χ.Α, και επιχειρείται επανάληψη όσων διαδραματίζονται το 2013 από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του τότε πρωθυπουργού;

Είναι λοιπόν πολλαπλώς εκτεθειμένος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας που «προανήγγειλε αθωώσεις και απέδωσε αποκλειστικά την ευθύνη γι αυτές στους ποινικούς κώδικες», και μετά την καταδικαστική απόφαση που δεν την εμπόδισε κανένας ποινικός κώδικας, αναμένουμε να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη για ωμή παρέμβαση στην δικαιοσύνη πριν την απαγγελία της δικαστικής κρίσης, ενώ και η κυβέρνηση συνολικά πρέπει να απολογηθεί, αφού συνεχώς κυβερνητικά της στελέχη κάθε δικαστική απόφαση που δεν αρέσει ή δεν αρμόζει στις δικές τους πολιτικές και ιδεολογικές προκρούστιες λογικές, την αποδίδουν στους ποινικούς κώδικες, δαιμονοποιώντας ένα εμβληματικό επιστημονικό έργο που επιλύει με τρόπο ορθολογιστικό, εκσυγχρονιστικό και ουμανιστικό τεράστια προβλήματα που χρόνιζαν επί δεκαετίες στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης. Ένα έργο που αγκαλιάστηκε από το σύνολο της νομικής κοινότητας, αλλά και την κοινωνία, αφού το ποινικό δίκαιο επιλύει και οξύτατα κοινωνικά προβλήματα και εξανθρωπίζει το σύστημα του ποινικού μας οπλοστασίου.

Και η πραγματικότητα  αυτή δεν συνάδει φαίνεται με την ανάγκη για πολιτική σπέκουλα του κυβερνητικού εκπροσώπου που βιάστηκε να απαλλάξει από κάθε κατηγορία τους κατηγορουμένους της Χ.Α, αφού ο στόχος και η ανάγκη της κυβέρνησης είναι μία: για όλα τα δεινά της χώρας ευθύνεται ο Σύριζα, και για όλες τις μη αρεστές δικαστικές αποφάσεις ευθύνονται οι ποινικοί κώδικες(που συνέταξαν διακεκριμένοι νομικοί επιστήμονες κοπιάζοντας επί 15 χρόνια), όμως η πολιτική και νομική πραγματικότητα τους διαψεύδει κατάφωρα, και αυτό το αντιλαμβάνονται  πλέον όλοι, αφού κανένας ποινικός κώδικας δεν εμπόδισε το Δικαστήριο να λάβει την καταδικαστική απόφαση.

Αλήθεια ο κ. Πέτσας  και η κυβέρνηση συνολικά πιστεύουν ακόμα ότι «ευθύνονται οι ποινικοί κώδικες;». Αν το πιστεύουν να το δηλώσουν δημόσια για μία ακόμα φορά, διαφορετικά να ζητήσουν συγνώμη  για ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη λίγο πριν την δικαστική κρίση, και την ελληνική κοινωνία για ψεύδος και παραπληροφόρηση», καταλήγει στην δήλωση του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…