Ο Κ. Μητσοτάκης τάζει ψήφο και βουλευτές στους ομογενείς

Πατρίς - θρησκεία - οικογένεια το αφήγημα του Κ. Μητσοτάκη σε συγκέντρωση ομογενών στην Αστόρια και επιστροφή στην νέα κανονικότητα μέσω της καθιέρωσης της επιστολικής ψήφου.  

4906992

«Μιλάμε για τη νέα ελληνική κανονικότητα, δημιουργούμε μία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση που πατάει ξανά στα πόδια της», ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συγκέντρωση ομογενών στην Αστόρια και εξέφρασε τη ελπίδα ότι μέσα από τις συζητήσεις με τα άλλα πολιτικά κόμματα το 2023 θα μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο που ζουν οι ομογενείς.

«Θα θεσμοθετήσουμε την επιστολική ψήφο. Όποιος είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορεί να ψηφίζει από απόσταση, ώστε να μη χρειάζεται να έρχεται στην Ελλάδα», δεσμεύτηκε ο Κ. Μητσοτάκης και υποσχέθηκε πως θα αυξήσει τον αριθμό των βουλευτών Επικρατείας σε 15, ώστε να βγάζει η ομογένεια τους δικούς της βουλευτές.

Ψήφο εξ αποστάσεως λοιπόν, χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο, τη μυστικότητα και τη διαφύλαξη της αυτονομίας του ψηφοφόρου και παραχώρηση του δικαιώματος – δυνατότητας να ορίζουν τις ζωές μας Έλληνες που ζουν σε άλλες χώρες για δεκαετίες, είναι κυρίως πιο πλούσιοι και άρα λιγότεροι αντιπροσωπευτικοί για τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης και για την πρώτη φορά που βρέθηκε στην Αμερική πριν από 33 χρόνια όπου και πέρασε επτά χρόνια. «Έζησα ως νέος φοιτητής τον δυναμισμό και τον πατριωτισμό του ελληνισμού της Αμερικής. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ανιδιοτέλειά σας, που πάντα βάζετε το συμφέρον της πατρίδας και της ιδιαίτερης πατρίδας πάνω από τα κόμματα. Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί σε αυτά τα δέκα χρόνια του χειμώνα που πέρασε η χώρα μείνατε κοντά της».

 

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…